Kürdistan Bölgesi Başkanlığı seçimleri için adaylık süreci başlıyor

12-05-2019
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Parlamento Başkanlık
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Parlamento Başkanlığı Basın Müşaviri Tarık Cewher, Parlamentonun bugünkü oturumda Kürdistan Bölgesi Başkanlığı için aday başvuru süresinin başlayacağını, önümüzdeki iki hafta içerisinde yeni başkanın seçileceğini söyledi.  

 

Kürdistan Parlamentosu bugün olağan gündemini görüşmek üzere toplanacak. Parlamento’nun bugünkü gündeminde Kürdistan Bölgesi Başkanlığı seçimleri bulunuyor.

 

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Kürdistan Parlamento Başkanlığı Basın Müşaviri Tarık Cewher, “Bugünkü oturumda, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı için aday başvusu sürecinin başlaması konusu ele alınacak.  Aday başvuru süresi üç gün olacak” dedi.

 

Cewher, başvuran adayların yüksek mahkeme ve Parlamento Başkanlığı tarafından onaylandıktan sonra Parlamento tarafından seçileceğini belirterek şöyle dedi:

 

“Parlamentodaki oylama açık oylama olacak. Adayların herhangi bir partiye üye olması veya daha önce hikümet veya Parlamentoda yer alması gibi bir şart yok. Adayın 40 yaşından büyük olması, Kürdistan Bölgesi vatandaşı olması, tüm siyasi ve medeni haklara sahip olması yeterlidir” dedi.

 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) daha önce Kürdistan Bölgesi Başkanlığı için adaylarının Neçirvan Barzani olduğunu açıklamıştı. Hükümet ortaklığı konusunda anlaşan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Değişim Hareketi (Goran) da KDP’nin adayını destekleyeceklerini bildirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli