Dersim’de yolda yürüyen genç, Özel Harekat tarafından gözaltına alınıp darp edildi

Dersim (Rûdaw) – Dersim’de yolda yürürken  3 arkadaşı ile gözaltına alınan Doğukan Gül isimli genç, götürüldüğü İl Emniyet Müdürlüğü’nde polisler tarafından darp edildi.

Atatürk Mahallesi’nde polislerce gözaltına alınan Doğukan Gül isimli genç, götürüldüğü İl Emniyet Müdürlüğü’nde polislerce darp edildi. Darp edilen Doğukan Gül, Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.

Darp sonrası hastaneye giden Doğukan Gül  ve yakınları  ile polis arasında yaşanan arbede ise görüntülere yansıdı.

Darp edilen Doğukan Gül, yaşananları şöyle anlattı:

“Dün gece saat 11.00 civarında Atatürk mahallesinde yürüyorduk, polis araçları yanımda durdu. Zorla beni arabaya koydular. Silah sıktığımı söylediler. Beni zorla karakola götürdüler. Karakolda özel harekat polisleri 15-20 kişi aniden bana saldırmaya başladı  ve beni yere yatırıp silahların dipçikleri ve tekmelerle bana vurdular. Başka odaya sokup orada da bana tokat ve yumruk attılar. Balkon kafenin olduğu yerde kavga çıkmış Özel Harekat timleri de kafede oturuyormuş. Havaya 3 el ateş açmışlar. Biz de silah seslerini duyduk ve hızlıca yürümeye başladık ve uzaklaşmaya çalıştık. Biraz hızlı yürüdük. Siz neden hızlı yürüyorsunuz deyip bizi alıp götürdüler, olayın bizimle kesinlikle alakası yok.”