Kürt Milli Kıyafet Günü’nde Kürdistan Bayrağı’na izin verilmedi

13-03-2018
Rûdaw
Kerkük
Kerkük
Etiketler Kerkük Kürt Milli Kıyafet Günü
A+ A-

 

Kerkük (Rûdaw) - Kerkük’teki Kürtçe eğitim verilen okullarda Kürt Milli Kıyafet Günü kutlamalarında, Kürdistan Bayrağı’nın dalgalandırılmasına izin verilmedi.

 

Kerküklü öğrenciler 10 Mart’ta okulların kapalı olması nedeniyle Kürt Milli Kıyafet Günü’nü 2 gün gecikmeli olarak 12 Mart’ta kutladı.

 

Rûdaw’a konuşan Okul Müdürü Pervin Fatih, “Bütün özel günlerimizde anma ve kutlamalar yapıyoruz. Kerkük’teki çalışma ve aktivitelerimize devam edeceğiz” dedi

 

Kerkük’ün ortak yaşam kenti olduğunu belirten Pervin Fatih, hiç bir millletin başka bir milleti baskı altına alarak sindiremeyeceğini söyledi.

 

Milli kıyafetlerini giyen Kerküklü Kürt öğrenciler Ey Reqîb Marşı eşliğinde Kürt Milli Kıyafet Günü’nü kutladılar.

 

Kürt öğrenci Malik Muhammed, “Kürdistan Bayrağı’nı dalgalandıramıyoruz. Ancak Kürdistan Bayrağı kalbimizdedir. Burası bizim vatanımız ve toprağımızdır” diye konuştu.

 

Bu arada Kerkük’te Kürt Milli Kıyafeti diken terziler satışların geçen yıla oranla % 80 düştüğünü dile getirdi.

 

Terzi Nebez Muhammed, “Bugün Kürt Milli Kıyafet Günü’dür. Görüyorsunuz, sabahtan beri iki müşteri geldi” ifadelerini kullandı.

 

Daha önce yanında 5 kalfanın çalıştığını belirten Muhammed, 55 bin dinara satılan kıyafetleri 35 bin dinara düşürdüklerini ancak yine de vatandaşların rağbet etmediğini söyledi.

 

16 Ekim'de Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı bazı peşmergelerin çekilmesiyle Iraklı güçler ile Heşdi Şabi milisleri Kerkük, Tuzhurmatu, Şengal ve diğer tartışmalı bölgelere girmişti.

 

Irak ordusu ile Heşdi Şabi’nin kontrolü sağladığı tartışmalı bölgelerde Kürt halkı üzerindeki baskılar arttı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli