Cizre ve Silopi'de 'Tahir Güven' operasyonu: 26 kişi gözaltına alındı

11-12-2021
Etiketler Cizre Silopi HDP Tahir Güven YPS YPG
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 14 HDPlinin gözaltına alındığı bildirildi. Öte yandan AA'nın geçtiği habere göre operasyonun Tahir Güven'in öldürülmesi ile ilgili olduğu ve 26 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Cizre’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasına baskın düzenleyen polis, 12 ilçe yöneticisini gözaltına aldı. Silopi’de de eş zamanlı olarak baskın düzenlenen adreslerde 2 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Edinilen bilgilere göre, Cizre’deki operasyonda Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-Der) Cizre Eşbaşkanı Serhat Küçük, HDP Cizre ilçe yöneticisi Naim İnedi, Mela Kasım Yiğit, Botan Em, Aziz Uygur, Ali Tunç, Sethat Çatuk, Zindan Molo, Veli Ekren, Diyar Ölmez, Asya Aslan, Gabar Vesek gözaltına alındı.

Silopi’de ise Delil Ürek ve Nadir Onuk’un gözaltına alındıkları bildirildi.

Yerine kayyum atanan Cizre Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ düzenlenen operasyona ilişkin “Cizre HDP ilçe binamıza şuanda baskın yapılmıştır ve  arama yapılıyor. Bir çok partili arkadaşımız gözalltına alınmıştır. Akp MHP faşizminin sonu yaklaştıkça kürde ve iradesine saldırıyor” ifadelerini kullandı.

AA: 26 kişi gözaltına alındı

Öte yandan Anadolu Ajansı’nın geçtiği habere göre operasyon, eski AK Parti Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven'in öldüğü silahlı saldırıyla ilgili olarak düzenlendi ve operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

Türkiye İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına dayandırılan haberde, Şırnak Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) şube müdürlüklerince yapılan operasyonun YPS’ye yönelik olduğu bildirildi.

YPS, Tahir Güven’in öldürüldüğü saldırıyı üstlenmişti

PKK’nin şehir yapılanması YPS, 4 Aralık günü Cizre’de eski AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven’in öldürülmesi ile sonuçlanan saldırıyı üstlenmiş, ayrıca 17 Kasım günü korucu başı Emin Negiz’i hedef alan saldırının da kendileri tarafından gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli