Duhok'ta stratejik bir su projesi hayata geçirildi

11-12-2020
Rûdaw
Etiketler Duhok Fayida Fayida Su Şebekesi
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Duhok'ta 2 bin 530 metreküp su kapasitesi tahsis eden, Fayida Su Şebekesi projesi hayata geçirildi.

GİZ şirketi tarafından gelişmiş teknolojilerle 10 bin metre kare üzerinde inşa edilen Fayida Su Şebekesine 33 milyon dolar harcandı.

Rûdaw’a konuşan GİZ Genel Müdürü Tohmas Sheaf, “Bu su projesi oldukça önemli, yaklaşık 200 bin kişiye su temin ediyor. Su şebekesi Fayida ilçesinde yer alan yerel halka ve bölgede bulunan göçmen ve mültecilerin su ihtiyacını karşılıyor. Kürdistan Bölgesi’ndeki yatırımlarımız yaklaşık 400 milyon doları buluyor” dedi.

Alman hükumeti ile GİZ örgütü sağlık sektörüne hizmet edecek bir klinik projesini de 490 bin Euro değerinde hayata geçirdi.

Rûdaw’a konuşan Almanya'nın Erbil Başkonsolosu Klemnes Semptner, “Kürdistan Bölgesi’yle geçmişten beri iyi ilişkilerimiz var. Halihazırda ekonomilerini iyileştirmek için sürece destek oluyoruz. Kürdistan Bölgesi de diğer ülkeler gibi mali kriz, petrol fiyatlarının düşmesi ve Covid-19 salgınıyla mücadele ediyor. Özel sektörde yeni imkanların yaratılması için Kürdistan’a destek olmalıyız. Bizim yapmaya çalıştığımız tam da budur. Daha fazla iş imkanının sağlamak ve ekonominin güçlendirilmesi için çalışmalarımıza başladık” diye konuştu.

Onarılan sağlık kliniğinde ayrıca eksik olan cihazlar da temin edildi. Klinik eğitim ve araştırma çalışmalarına hazır hale getirildi.

Rûdaw’a konuşan Duhok Valisi Ali Teter, söz konusu projenin sağlık sektörünün ilerlemesine ve sağlık çalışmalarının kapasitesini arttırılmasına yardımcı olacağını belirtti.

GİZ şirketi ilk olarak 2014’te Irak’ın genelinde faaliyetlerine başladı. Halihazırda mülteci kamplarında 11 klinikleri bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli