Duhok’ta KDP ve Yekgırtu adayları arasında rekabet

Erbil (Rûdaw) – Dün Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde yapılan erken genel seçimlerde Duhok’un ikinci bölgesinde 3 sandalyeden ikisini KDP adayları garantilerken, diğer sandalye için KDP ve Yekgırtu adayları arasında rekabet devam ediyor.

Erken genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) adayı Cemal Koçer Duhok’un 1’inci bölgesindeki oyların çoğunu alarak Meclise girmeyi garantiledi.

Duhok’taki 2’inci sandalyeyi garantileyen diğer aday ise KDP’li Dr. Halil Gazi oldu.

Zaho’daki sandalye için KDP ve Yekgırtu adayları arasında çetin bir rekabet devam ediyor.

Rûdaw muhabiri Nasır Ali’nin aktardığına göre, Duhok’un kent merkezi ile Amedi ilçesini kapsayan 1’inci bölgedeki iki sandalyenin kazananı belli oldu. Yekgırtu’den Cemal Koçer ile KDP’den Dr. Halil Gazi Meclise girmeyi garantiledi.

Zaho ilçesini kapsayan Duhok’un ikinci bölgesinde ise 3 sandalyeden ikisini KDP adayları Segvan Yusuf ile Zozan Koçer garantiledi.

Zaho’da kalan diğer sandalye için Yekgırtu’dan Ömer Koçer ile KDP’den Abdulwahid Sılevaneyi 3’üncü sandalye için aralarındaki oy rekabeti devam ediyor.

Yekgırtu yetkilileri Zaho’daki adaylarının en fazla oyu alarak sandalyeyi garantilediğini savunuyor. KDP yetkilileri ise Semel nahiyesindeki oyların sonuçları değiştirebileceğini ifade ediyor.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta halk dün sandığa giderek, 329 sandalyeli meclisin yeni üyelerini belirlemek için oy kullandı.

Irak Bağımsız Seçim Komisyonu, Irak parlamento seçimlerine en yüksek katılımın yüzde 54 ile Duhok’ta olduğunu, ülke genelinde seçime katılım oranı ise yüzde 41 olarak gerçekleştiğini açıkladı

Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu sabaha doğru yaptığı açıklamada; Irak'taki 83 seçim bölgesinin tamamında 10 Ekim 2021'de yapılan genel seçimlere katılan kişi sayısının 9 milyon 77 bin 779 kişiye ulaştığını duyurdu.

Komisyon, dün Irak’ta yapılan seçim sonuçlarını bugün saat 15:00’te açıklanacağını duyurdu.