Başkan Neçirvan Barzani ve İngiliz askeri yetkili: IŞİD bölge için hala büyük bir tehdit

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İngiltere'nin Ortadoğu'daki Kıdemli Askeri Savunma Danışmanı Ed Ahlgren'i ile  Peşmerge ve Irak güçleri arasında IŞİD'e karşı koordinasyon da dahil olmak üzere çeşitli konuları görüştü.

Başkan Neçirvan Barzani, İngiltere'nin Ortadoğu'daki Kıdemli Askeri Savunma Danışmanı Ed Ahlgren ve beraberindeki üst düzey askeri heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesindeki son durum, terörle mücadeledeki son gelişmeler ile IŞİD'in Irak ve Suriye'deki eylemleri gündeme geldi. Tarafların IŞİD'in bölgesel barış ve istikrara yönelik büyük bir tehdit olmaya devam ettiği konusunda hemfikir olduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre,  iki taraf, IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonun desteğiyle teröristlerle mücadelede Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki işbirliği ve koordinasyonun önemini vurguladı ve uluslararası koalisyonun Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki misyonunun geleceği ele alındı.

İngiltere’nin Erbil Başkonsolosu'nun da katıldığı toplantının bir diğer konusu da İngiltere'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri, Orta Doğu'daki son gelişmeler ve bölgede istikrarın korunmasının önemi oldu.