Liderlerden Büyük Eylül Devriminin 62'ncü yıldönümünde mesaj

11-09-2023
Etiketler Başkan Mesud Barzani Başbakan Mesrur Barzani Başkan Neçirvan Barzani Eylül Devrimi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Eylül Devrimi’nin 62’nci yıldönümü vesilesiyle Kürdistan Bölgesi liderleri birer mesaj yayınladı.

Kürdistan tarihinde önemli bir dönemeci ifade eden Eylül Devrimi’nin 62’nci yıldönümü vesilesiyle Başkan Mesud Barzani, Bölge Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani birer mesaj yayımlayarak devrimin kazanımlarına vurgu yaptı.

Başkan Mesud Barzani yayınladığı mesajında “Eylül Devrimi Kürdistan halkının, Irak’ta kimliğini korumak, meşru haklarını savunmak ve Irak’ta demokrasiyi tesis etmek için gerçekleştirdiği en büyük siyasi, silahlı ve toplumsal devrimiydi” dedi.

“Kürdistan’ın etnik ve dini bileşenleriyle katılım gösterdiği eşsiz bir mücadele örneğiydi”

Başkan Barzani mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Büyük Eylül Devrimi, Ölümsüz Barzani öncülüğünde, Kürdistanîn tüm farklı bölgelerinde, toplumun tüm kesimlerinin, Kürdistan’ın etnik ve dini bileşenleriyle katılım gösterdiği eşsiz bir mücadele örneğiydi.

Eylül Devrimi’nin başlamasının 62’nci yıldönümü dolayısıyla bu devrimde rolü olan ve milleti için bir gurur yaratan tüm devrimcilerin, Peşmergelerin ve Eylül Devrimi kadrolarının mücadele ve emeklerini takdir ediyorum.”

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de yayımladığı mesajda “Büyük Eylül devrimi’nin 62’nci yılında halkının özgürlüğü için canını feda eden, en zor dönemde halkının öncüsü ve yorulmaz öncüsü olan başta  devrimin önderi Ölümsüz Barzani’yi mücadele arkadaşları ve kahraman derin Peşmergelerinin ruhlarını selamlıyorum” dedi.  

“Büyük Eylül Devrimi tüm Kürdistan devrimlerinin anasıdır”

Başkan Neçirvan Barzani mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Eylül Devrimi, özgürlüğe ve zafere susamış zulüm görmüş bir halkın yüksek değerlerini taşıyan tüm Kürdistan devrimlerinin anasıdır. Bütün Kürdistan halkının tüm bileşenlerinin ulusal ve kültürel kimliği haline gelmiştir. Büyük bir umut haline gelerek, milli bilinci ve vatanseverliği yeniden canlanlandırmıştır. Zaferine ve yüksek hedeflerine ulaşmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır bir halkın meşru haklarının davası ve talebi olmuş, meşruiyetini ve sesini tüm dünyaya duyurmuştur.

“Büyük Eylül Devrimi Kürdistan halkının inancıyla bölgenin en kanlı rejimlerinden birini dize getirmiştir”

Büyük Eylül Devrimi'nde Kürdistan halkı inancıyla, direnişiyle, fedakarlığıyla, kanıyla, bölgenin en kanlı rejimlerinden birini dize getirmiş, yenilgiye uğratmış ve onu haklarını tanımaya zorlamıştır. Devrime karşıtları, düşmanları ve onların işbirlikçilerine rağmen devrimin meşalesi hiçbir zaman sönmedi ve devrimin kazanımları Kürdistan halkının daha sonraki kazanımlarının ve anayasal haklarının temeli oldu.

“Eylül Devrimi'nin gücünü temelini birlik ve beraberlikten aldı”

Eylül Devrimi'nin gücünü aldığı ve  temelini oluşturan birlik ve beraberlik vesileyle Kürdistan halkının tüm güçleri, partileri ve toplulukları arasındaki birlik, beraberlik, karşılıklı kabul ve işbirliğini vurguluyoruz. Zorlukların, tehlikelerin üstesinden gelmenin, Kürdistan Bölgesi'nin federalizmini, anayasal haklarını, kazanımlarını korumanın, Kürdistan halkı için daha iyi bir bugün ve geleceğe ulaşmanın tek yolu budur.

Devrim şehitlerinin ve tüm özgürlük yolu şehitlerinin ruhlarına selam olsun.”

“Eylül Devrimi Kürdistan halkının onur ve ilerleme yolunu seçtiğini gösterdi”

Başbakan Mesrur Barzani, Büyük Eylül Devrimi’nin 62’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başbakan  Büyük Eylül Devrimi’ne katılan ve öncülük eden tüm insanlar ile Peşmergeleri saygıyla anarak şunları dile getirdi:  

“Eylül Devrimi, ulusumuzun lideri Ölümsüz Barzani’nin öncülüğünde Kürdistan halkının tüm  bileşenleriyle katıldığı en büyük Kürdistan devrimiydi. Ortak yüce bir amaç etrafında katılım gösterdiler, birçok zafer destanı yazdılar ve Kürdistan halkı için önemli bir kazanım elde ettiler. O zorlu günlerde yılmaz Peşmergelerin ve Kürdistan halkının genelinin direniş ve kahramanlığı dünyada büyük yankı uyandırdı. Halen de sadece Kürdistan’ın özgürlükçüleri değil tüm dünya özgürlükçüleri Kürdistan halkının Eylül Devrimi’ne saygıyla bakmaktadır.

Dolayısıyla  Büyük Eylül Devrimi’ni anmak, anayasal haklarımızı elde etmek adına herkes için daha büyük bir teşvik edici etken olmalı. Kürdistan halkının emek, mücadele, bedel, devrim ve ayaklanmalarının ürünü olan tüm bu ulusal kazanımlar korunmalıdır. Özellikle de dönemin Irak hükümetini, Kürdistan halkının bazı haklarını tanımak zorunda bırakan 11 Mart 1970 Anlaşması’nın tarihi bir kazanımı olan Eylül Devrimi korunmalıdır.

Eylül Devrimi tüm düşmanları ve hasımlarına Kürdistan halkının teslim olma ve boyun eğme yolunu değil, onur ve ilerleme yolunu seçtiğini gösterdi.

Eylül Devrimi ve tüm Kürdistan şehitlerinin aziz ruhlarına selam olsun.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli