Neçirvan Barzani: Eylül Devrimi Kürdistan’da kırılmaz bir irade yarattı

11-09-2021
Etiketler Neçirvan Barzani Eylül Devrimi Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan’daki devrimlerin anası olan büyük Eylül Devrimi’nin tarihin en zor zamanlarında Kürdistan’daki tüm tüm sınıf ve bileşenleri birleşik bir liderlik ve irade etrafında toplandığını söyledi.

Eylül Devrimi’nin 60’ıncı yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ölümsüz lider Mele Mustafa Barzani ve tüm yol arkadaşları ile Kürdistan şehitlerini andı.

“Kürdistan’daki bütüm devrilmerin anası olan Büyük Eylül Devrimi tarihin en zor zamanlarından birinde, Kürdistan'ın tüm sınıf ve bileşenlerini güvenlilir bir liderlik ve birleşik bir irade etrafından toplayarak tek amaç doğrultusunda baskı ve zorbalığa karşı özgürlük ve hakları için mücadele etmeye sevketti” diyen Barzani, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Eylül devrimi, Kürdistan toplumunda asla kırılamayacak güçlü bir irade ve taban yarattı. Bu nedenle devrime uluslararası yardımın ardından Kürdistan halkı kısa sürede yeniden örgütlenip mücadele sahasına indi, dönemin Irak iktidarının tüm güç, silah ve darbelerine karşı durdu.

Büyük Eylül Devriminin bölge ve dünyada yankı uyandıran etkisi, konumu, Kürdistan halkının daha sonra tüm kazanım ve gelişmelerini kaydettiği 11 Mart anlaşmasına temel oldu. En büyük kazanım da ulusal kimlik ve onurun elde edilmesi, direniş ruhu ve iradesinin kazanılmasıydı ki devamında Kürdistan halkını bugünlere taşıdı.

Tüm Kürdistan halkının devrimi olan Büyük Eylül Devrimi'nin hatırasını daha iyi bir gelecek ve federalizm adına Kürdistan'ın tüm bileşenlerinin birlik ve beraberliğinin ve devrim ruhunun temeli haline getirelim. Kürdistan Bölgesi'nin statüsü ve kazanımlarının korunması için birlikte adım atıp birlikte çalışalım.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli