Batman Valisi: Batman’da koronavirüs vaka sayılarında düşüş yaşandı

11-09-2020
Rûdaw
Etiketler Batman Koronavirüsü
A+ A-

Haber Merkezi - Batman Valisi Hulusi Şahin, kentte yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarında ciddi bir düşüşün olduğunu söyledi.

Batman'da pandemi tedbirleri değerlendirme ve koordinasyon toplantısı Vali Hulusi Şahin Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Şahin, vali yardımcıları Muhammet ÖzyükseL ve Ramazan Fani, Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kozluk Kaymakamı Eyyüp Güngör, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, ilgili kurum müdürleri belediye başkan yardımcıları ve kurumların ilgili birimlerin şube müdürleri katıldı.

Vali Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada Batman’da vaka sayılarında ciddi bir düşüşün olduğunu belirtti.

Şahin, “Filyasyon ekiplerinin yanında başka denetim ekipleri de kurduk. Yapılan bu sıkı denetimler sonucunda şu anda vaka sayılarında üçte birlere düşmüş durumdayız. Ama bu düşüşü sürdürmek için kararlı bir şekilde denetimlerimizi artırarak devam etmeliyiz. Minibüs denetimleri sıkı bir şekilde yapılacak, ayakta yolcu alınmasına asla izin verilmeyecek ve kısıtlamalara uymayanlar hakkında gerekli cezai işlem yapılacak. Belediye otobüslerinde ise koltuk sayısı azaltılmış ayakta yolcu sayısı belirlenerek ve kurallara kesinlikle uyulacak” dedi.

Mevsimlik işçilerin Batman’a dönüşlerinde kesinlikle PCR testinin yapılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Şahin, 65 yaş ve üstü kişileri kontrol ederek evde kalmalarını sağlamaları gerektiğini ifade etti.

Şahin, “Gerek mahalle denetim ekipleri, gerek filyasyon ve diğer ekiplerimiz çok başarılı işler yapıyorlar. İlimizde vaka sayılarında düşüş sağlanmışsa bu ekiplerimizin başarılı çalışmalarının sayesindedir. Koronavirüs pozitif olan ve temaslı insanları evlerinde tutuğumuz sürece bulaş riskini ortadan kaldırmış oluyoruz. Ben bu günden sonra her gün sahada olacağım, tüm ekiplerin sahada olmasını istiyorum" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli