Peşmerge Bakanı’ndan bayram mesajı: Milli bir güç hepimizin rüyasıdır

11-08-2019
Rûdaw
Etiketler Peşmerge Kürdistan Şorış İsmail
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Peşmerge Bakanı Şorış İsmail, peşmerge güçlerinin birleşmesine ilişkin, “Gelecekte Kürtlerin ulusal bir gücünün olması benim ve tüm halkımızın rüyasıdır. Tüm Kürtlerin onur duyacağı birleşik bir güç Kürdistan halkının gücü olacaktır” dedi.

 

Kurban Bayramı’nın ilk gününden Peşmerge Genel Kurmaybaşkanı Cemal Muhammed Eminki ile peşmerge güçlerinin bayramını kutlayan Peşmerge Bakanı Şorış İsmail, ulusal bir askeri güç henüz çalışmanın başında olduklarını söyledi.

 

İsmail, “Peşmerge güçleri olarak görevlerimizi yerine getirdiğimiz taktirde şehitlerimiz huzur içinde yatacaktır” dedi.

 

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Peşmerge Bakanı şöyle konuştu:

 

“Gelecekte Kürtlerin ulusal bir gücünün olması benim ve tüm halkımızın rüyasıdır. Tüm Kürtlerin onur duyacağı birleşik bir güç Kürdistan halkının gücü ve bizden sonraki nesillerin geleceği için olacaktır. Bunun için henüz yolun başındayız ama çok büyük bir destek var arkamızda. Bu konuda iyi işler yapacağımıza inanıyorum.”

 

İsmail, “Kürdistan güvenlik güçlerinin uyumu ve güçlü duruşu Kürdistan halkının kazanımlarının bir sonucudur” ifadesini kullandı.

 

Irak Yüksek Güvenlik komisyonu ile bayramdan sonra diyaloğun devam edeceğini hatırlatan İsmail, “İki taraf arasındaki bölgede güvenlik zaafiyeti olmaması ve terörislerin bu boşluktan yararlanmasına fırsat vermemek için bu bölgeleri birlikte kontrol etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.