Silvan Baraj Projesi’ne start verildi

11-08-2018
Rûdaw
Etiketler Silvan Barajı
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi Başkanı Şerefhan Aydın, Silvan’da 5 yıllık baraj projesinin durdurulması için çaba sarfettiklerini belirterek, projenin tarihi mekanları hedef aldığını söyledi.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Ağustos’ta "Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı" toplantısında, 13.4 kilometre uzunluğa ve 10 metre çapa sahip Silvan Tüneller ve baraj ihalesinin tamamlanacağını açıklamıştı.

 

GAP projelerinin ardından en büyük proje olarak bilinen Silvan Baraj Projesi, Kulp, Lice ve Silvan arasında bulunuyor.

 

1 milyon 134 bin dönüm üzerinde kurulan prejede, her ailenin yılda 50 bin lira faydalanacağı öngürülüyor.

 

Projenin ise 5 yılda tamamlanması bekleniyor.

 

Rûdaw’a konuşan AK Parti Silvan İlçe Teşkilatı Başkanı Nimet Aksoy, projenin bölgenin geleceğine yönelik ciddi katkısı olacağını söyledi.

 

Nimet Aksoy, “Halkımız, bu prejenin bizim için ne denli büyük bir anlam ve fayda getireceğini bilmesi gerekiyor. Baraj projesi hidroelektrik ve sulamaya yöneliktir. Proje tamamlandığı zaman bölgenin ekonomisi de iyileşecektir. Bu proje sadece çiftçilerimiz için değil, hepimiz için oldukça yararlı projedir” dedi.

 

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi Başkanı Şerefhan Aydın ise, söz konusu projenin durdurulması için birçok STK ile tepki gösterdiklerini belirterek, projenin tarihi mekanları hedef aldığını kaydetti.

 

Şerefhan Aydın, “Projenin amacı sadece hidroelektrik santrali değil, tarihi mekanların işgalini amaçlıyor. Bu projenin bölge halkına yarardan çok zarar getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli