Fotoğraf galerisi

11-07-2021
9 Photos
Rûdaw

Dersim'in Mazgirt ilçesinde bir üretici tarafından Akpazar Ovası'ndaki tarlalarda yetiştirilen ayçiçekleri, sarı ve yeşilin tonlarıyla seyrine doyumsuz manzaralar sunuyor.

Munzur, Hel, Yılan ve Sülbüs dağları arasında kurulu kent, her mevsim doğal, tarihi ve kültürel zenginliğiyle çok sayıda ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde çiftçi Bülent Açıkgöz'ün devlet desteğiyle Akpazar Ovası'ndaki 4 bin dönüme ektiği ayçiçekleri de şu sıralar doğa ve fotoğraf tutkunlarının gözde mekanı oldu.

Günübirlik gezilerle beldeye araçlarıyla gelen ziyaretçiler, buradan birkaç dakikalık yolculuk sonunda Keban Baraj Gölü kıyısındaki ayçiçeği tarlalarının bulunduğu alana ulaşıyor.

Sarı ve yeşil renklerin birbiriyle harmanlandığı tarlalarda vakit geçiren ziyaretçiler, şehrin stresinden uzakta arı vızıltısı ve kuşların cıvıltısı arasında doğanın keyfini çıkarıyor.

Trakya'daki ayçiçeği tarlalarını aratmayın Dersim’in ayçiçeği tarlaları, gelin ve damatların da özel günlerini ölümsüzleştirmek için objektif karşısına geçmeyi sıkça tercih ettiği alanların başında geliyor.