Dizayi: Ankara Kürdistan Bölgesi temsilciliğinin açılmasını istedi

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, birçok ülkede temsilcilik açmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Türkiye’nin de kendilerinden Kürdistan Bölgesi temsilciliğinin açılmasını istediğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi resmi sitesinde yar alan açıklamaya göre, 9’uncu Hükümet Kabinesinin bir yıllık çalışmalarını değerlendiren Sefin Dizayi, farklı engel ve krizlere rağmen hükümetin dış ilişkilerini geliştirmek adına çok iyi adımlar attığını söyledi.

Dizayi, Birleşmiş Milletler ve Washington’dan üst düzey yetkililerle yapılan görüşmelerin yanı sıra Başbakan Mesrur Barzani’nin Münih Güvenlik Konferansı’na katıldığını, Vatikan’ı ziyaret ettiğini, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı Şah Abdullah ile görüştüğünü hatırlattı.

Dizayi, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin de ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesini de Erbil-Washington ilişkilerinin ileri taşınması adına güçlü bir adım olduğunu vurguladı.  

Arap ülkeleri başta olmak üzere, Asya ülkelerinde de Kürdistan Bölgesi temsilciliklerinin açılması için çalıştıklarını dile getiren Dizayi, “Türkiye de Kürdistan Bölgesi hükümetinden temsilcilik açmasını istedi. Ancak mevcut salgın nedeniyle çalışmalar durmuş durumda” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin diplomatic konumuna değinen Sefin Dizayi, “Belki de hiçbir bölge Kürdistan Bölgesi kadar prestij sahibi değil. Bu da ABD Başkan Yardımcısı ve Avrupalı bakanların ziyaretinden anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.