SÜLEYMANİYE -İnşaat vinci devrildi: 3 İşçi yaşamını yitirdi

11-06-2023
İnşaat vinci devrildi
İnşaat vinci devrildi
Etiketler Vinç kulesi İnşaat kazası Süleymaniye İnşaat İşçisi
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – Süleymaniye'de bir inşaatta devrilen kule vincinin altında kalan 8 işçiden 3’ü yaşamını yitirdi, biri ağır şekilde yaralandı.

Rûdaw’a konuşan İşçi Sendikası Başkanı Çalak Rauf, Süleymaniye’nin Raperin Mahallesindeki bir inşaatta 8 işçinin üzerinde çalıştığı kule vincinin devrildiğini söyledi.

Çalak Rauf, kazada 3 işçinin yaşamını yitirdiğini, bir işçinin de ağır yaralandığını belirtti. 

Olayda hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri morga kaldırılırken yaralanan işçi ise tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden her 3 işçinin de Musul'dan Süleymaniye'ye çalışmak için gelen Hikmet Ahmed (49), Abdulselam Yusuf (38) ve Sadık Muhammed (37) olduğu öğrenildi.

Yaralanan işçinin ise Muhammed (46) isimli Suriyeli bir göçmen olduğu belirtildi.

Çalak Rauf, kazada ihmal olup olmadığını araştırıldığını sözlerine ekledi. 

Öte yandan İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Osman Zindani , vinç devrilme hadiselerinin daha çok zeminin sağlam olmaması  ya da yoğun yağış nedeniyle zeminin yumuşamasından kaynaklandığını ancak bölgede son bir kaç gündür yağış olmadığını belirterek, "Henüz vincin neden devrildiğini bilmiyoruz. Ancak kule vinci ya çok eskiydi ya da gelişi güzel yerleştirilmişti. İş güvenliğinin yeterince sağlanmaması nedeniyle devrildiği kesin" ifadelerini kullandı.

İnşaat projesinden sorumlu mühendis Hadi Salim ise söz konusu kule vincinin dün inşaat yerine yerleştirildiğini ve herhangi bir ihmalin olmadığını savundu. 

Olay hakkında inceleme başlatıldı. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli