Başbakan Barzani ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis bir araya geldi

11-06-2021
Rûdaw
Etiketler Mesrur Barzani Yunanistan Atina Kiryakos Miçotakis
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, Atina’da Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le bir araya geldi. Miçotakis, Kürdistan ve Irak'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Belçika’daki temaslarının ardından Atina’ya geçen Kürdistan Bölgesi Başbakanı Masrur Barzani ve beraberindeki heyet, bugün Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Erbil ile Atina arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, Irak ve bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Yunanistan ile özellikle ekonomik yatırım ve ticaret alanlarında ilişkilerini daha da geliştirme arzusunu dile getirdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de, Kürdistan heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Miçotakis, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile her alanda ilişkileri geliştirmeye hazır olduğunu ifade ederek, yakın bir zamanda Yunan hükümeti ve yatırımcılardan oluşan üst düzey bir heyet ile Irak'ı ve Kürdistan Bölgesi ziyaret edeceğini söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani’ye ziyaretinde Planlama Bakanı Dara Reşid ve Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi eşlik ediyor.

Başbakan Mesrur Barzani, Brüksel’deki temasları kapsamında Flaman Bölgesi Başbakanı Jan Jambon, Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve Belçika Dışişleri Bakanı Sophie Wilmès ile görüşmüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli