Özel yapım bisikletiyle dünyayı gezen Alex Sydney Erbil'de

11-04-2023
Alex Sydney
Alex Sydney
Etiketler Alex Sydney Erbil Bisiklet
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Özel olarak tasarladığı 2 metre uzunluğunda ki ”Tall Bike” bisikleti ile birçok ülkeyi pedal ile kat kat eden 20 yaşındaki Alex Sidney Kürdistan Bölgesi’ne ulaştı.

İngiltere vatandaşı İtalyan kökenli Alex Sidney, Sırbistan’da ölmek üzere iken bulduğu ve adına Nova ismini verdiği köpeği ile seyahat ediyor.

Şimdiye kadar 29 ülkeye pedal çevirerek ulaşan Alex Sidney, şimdi başkent Erbil’de.

Bisiklet ile yaptığı dünya turuna ilişkin Rûdaw’a konuşan Alex Sydney, “Bisiklet turu yaptuığım ülkelerin kültürünü, doğasını ve yemeklerini tanımak istedim. Dünya ülkelerini görmek en büyük arzumdu. Bunu gerçekleştimek için bisikletten daha iyi bir araç göremiyorum” dedi.

Erbil Bisiklet Klubü üyeleri İngiltereli bisikletçi Alex Sydney’i karşıladı. Klüp üyeleri Erbil’deki tarihi ve kültürü yerleri gezecek olan Alex Sydney’e eşlik edecekler.

Nova isimli köpeği ile gezilere çıkan Alex, Erbil’deki ilk izlenimini şu sözlerle aktardı:

 “Buranın insanları çok sevecen ve cana yakınlar. Eşsiz bir tarihi ve özel görüntülere sahip bir yer.”

Türkiye’den ve bölge illerini geçerek Kürdistan Bölgesine giriş yapan Alex Sydney, Kürdistan Bölgesi’nde iki gün bisikleti ile gezmeyi planlıyor. Alex Sydney Erbil’den Süleymaniye’ye oradan da Başmax Sınır Kapısı’ndan Rojhılat’ın (Doğu Kürdistan) Meriwan kentine gidecek.

İran ve Rojhılat gezisi sonrası Alex Sydney, Pakistan’a geçerek Asya ülkelerinde pedal çevirmeye devam edecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli