DUHOK - Silahlı kavgada baba öldürüldü, oğlu yaralandı

11-02-2024
Emced Ahmed / Foto: Rûdaw Grafik
Emced Ahmed / Foto: Rûdaw Grafik
Etiketler Duhok Silahlı Kavga Şexan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Duhok’un Şexan ilçesine bağlı Çire yerleşkesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaşamını yitirdi, bir kişi ise yaralandı. Öldürülen kişinin ailesi hasımlarının evini ateşe vermesi üzerine çatışmalar yeniden alevlendi.

Şexan ilçesi Çire yerleşkesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında silahlı kavga çıktı. Kavagada Emced Ahmed isimli 60 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti, 33 yaşındaki  oğlu ise yaralandı.

Olayın şahitlerinin Rûdaw’a aktardığına göre iki aile arasındaki silahlı kavga saat 14.00 sularında başladı.

Saatlerce süren kavgada yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Emced Ahmed isimli 60 yaşındaki kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Oğlunun tedavisi ise sürüyor.

Çatışmaların devam etmesi üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik gücü gönderildi. Polisin olayları kontrol ettiği bildirildi.

Ancak Emced Ahmed’in ailesi babalarının katili olmakla suçladığı ailenin evini ateşe vermesi ile gerilim yeniden tırmandı.

Evin alev alması ile birlikte taraflar arasında çatışmaların yeniden başlamasıyla itfaiye, güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. 

Çire yerleşkesinde çiftçilik ile uğraşan aileler arasında zaman zaman tarım arazileri üzerine anlaşmazlıklar yaşanabiliyor.

Daha önce de yaşanan silahlı kavgada ölenler olmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli