Depremin vurduğu Efrin'in Cinderes ilçesinde 6 yaşındaki çocuk kurtarıldı

Erbil (Rûdaw) – Efrin’in Cinderes ilçesinde 6 yaşındaki Musa isimli çocuk depremin 5’inci gününde kurtarıldı, ancak ailesinin hepsi hala göçük altında kurtarılmayı bekliyor.

Merkez üssü Maraş olan 7.7 ve 7.6’lık depremler Rojava, Suriye ve Türkiye’de büyük bir yıkımın yanı sıra binlerce can kaybına yol açtı.

Açıklanan son açıklamalara göre, Türkiye’deki can kayıpları 20 bin 665’e, Rojava ve Suriye’deki can kayıpları ise 3 bin 840'a yükseldi.

Rojava ve Suriye’de depremden en çok etkilenen Cinderes ilçesinde 5 günün ardından 6 yaşındaki Musa isimli yaralı olarak kurtarıldı.

Kurtarma çalışmalarında yer alan Ebubekir isimli bir vatandaş “Depremden 5 gün sonra şükürler olsun Allah’a Musa’yı göçük altından kurtardık. Biraz yaralanmıştı. Kardeşi besam hayatını kaybetti” dedi.

Kurtarma ekipleri Musa’nın göçük altındaki ailesinin geri kalanını arıyor.

Ebubekir “Ailenin geri kalanları enkazın altında. Aileye ilişkin herhangi bir bilgimiz yok” ifadelerini kullandı.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre; Maraş merkezli depremin vurduğu Rojava’da 800 kişi yaşamını yitirdi. 700 can kaybı ile en yüksek ölüm Efrin’in Cinderes ilçesinde gerçekleşti.

Sadece Rojava’da 267 ev ve bina yıkıldı, bin 110 ev ve bina ise depremden büyük zarar gördü.

Suriye ve Rojava’daki depremzedelere uluslararası yardım ise çok az ulaşıyor. Rojava’ya ilk yardım Barzani Yardım Vakfı tarafından ulaştırıldı.

Barzani Yardım Vakfı (BCF) Başkanı Musa Ahmed, Efrin’e 250 tonluk yardım malzemesi ulaştırdıklarını söyledi.

Rojava’da en çok süt, çadır ve battaniye ihtiyacı olduğunu kaydeden Ahmed, “Efrin’e de yapılacak yardımları taşıyan 2’nci bir konvoyumuz da yolda” dedi.