KAMIŞLO - Evinde ölü bulunan yeni evli kadının katil zanlıları ortaya çıktı

10-12-2023
Rûdaw
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Kamışlo Kadın cinayeti Katil zanlısı Rojava
A+ A-

Erbil (Rudaw) – 18 Kasım’da Kamışlo'daki evinde ölü bulunan Ritac Osê isimli kadının katil zanlıları ortaya çıktı.

Rojava’nın Kamışlo kentinde 4 aylık evli Ritac Osê evinde ölü bulundu. Yapılan incelemede Ritac Osê’ye işkence edildiği ve bıçaklanarak öldürüldüğü anlaşıldı.

Cinayetten sonra Kamışlo polisi soruşturma başlattı. Rîtac Osê'nin ailesinin verdiği bilgiye göre soruşturma sonucunda katil zanlılarının kimliği belirlendi.

Ritac Osê'nin amcası Redwan Osê, Rûdaw Rojava bültenine bağlanarak katil zanlıları ile ilgili ortaya çıkan bilgileri paylaştı.

Redwan Osê, "Ritac 5 kişi tarafından öldürüldü. Cinayete eşi Azad Çelebi ile Azad Çelebi’nin Avrupa'daki eşi ve eşinin iki erkek kardeşi karıştı. Azad'ın erkek kardeşi de Ritac'ın öldürülmesine yardım etti. Plan Avrupa'da başlıyor. Beşi de Ritac'ı öldürmek için komplo kurdu” diye konuştu.

Ritac Osê cinayeti davasının ilk duruşmasının yarın Kamışlo'da görülmesi bekleniyor.

Redwan Osê, Ritac Osê'nin eşi Azad Çelebi ile Azad Çelebi’nin Avrupa’daki eşinin Dilgeş isimli kardeşinin cinayete karıştığını itiraf ettiklerini bildirdi.

Redwan Osê'nin verdiği bilgiye göre Azad Çelebi, Ritac Osê ile arasında sorun olduğunu, “başka çare bulamadığı için” onu öldürdüğünü itiraf etti.

Redwan Osê ayrıca; Azad Çelebi'nin kardeşi ve kayınbiraderi hakkında da tutuklanmaları için suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.


 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.