Kürdistan Asayiş Müdürlüğü: Serzêr Asayiş Müdürü PKK tarafından katledildi

10-10-2020
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Genel Asayiş Müdürlüğü,  Serzêr Gümrük Kapısı Asayiş Müdürü Gazi Salih’in katledilmesinden PKK’yi sorumlu tuttu.

Kürdistan Bölgesi Genel Asayiş Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Serzêr Gümrük Kapısı Asayiş Müdürü Gazi Salih Alihan’a ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Yapılan detaylı inceleme ve soruştıurmanın ardından Gazi Salih Alihan’ın PKK tarafından öldürüldüğü anlaşılmıştır. Alihan daha önce de doğrudan ve dolaylı olarak öldürülmekle tehdit edilmiştir” denildi.

Alihan’ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilenen açıklamada, “Bu korkakça terör saldırısını kınıyor ve bu terör eyleminin yanıtsız kalmayacağını belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Kürdistan Bölgesi halkına “bu tür terör eylemlerine karşı tavır koyma” çağrısında bulunuldu.  

1973 yılında Duhok’un Amedi ilçesinde dünyaya gelen Gazi Salih Alihan, 1980’li yıların sonunda peşmerge oldu. Alihan ailesi ile 1988’de Rojhılat’a göç etti.

Büyük Ayaklanma’nın (Raperin) ardından doğduğu memleketine geri dönen Gazi Salih Alihan, peşmerge olarak görev yaptı, 2014-2017 yılları arasında kardeşleri ile IŞİD savaşına katıldı.  

Gazi Salih Alihan, 8 Ekim 2020 günü Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Bigdaw köyündeki evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli