Birkaç dakika arayla Kerkük ve Duhok'ta 3 deprem meydana geldi: Birçok yerde hissedildi

11-09-2023
Etiketler Kerkük Dakuk Deprem Duhok Hakkari
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kerkük ve Duhok'ta dün gece meydana gelen deprem birçok ilde ve Hakkari'de hissedildi. 

Irak Meteoroloji ve Sismik İzleme Genel Müdürlüğü, dün gece Kerkük ve Duhok sınırında 3 ayrı depremin meydana geldiğini duyurdu.  

Irak Ulaştırma Bakanlığına bağlı Meteoroloji ve Sismik İzleme Genel Müdürlüğü merkez üssü Duhok ve Kerkük olan 3 ayrı depremin meydana geldiğini açıkladı.

Açıklamaya göre ilk deprem saat 00.38’de Duhok’un 44 km kuzeydoğusunda Türkiye sınırına yakın bölgede 3,1 büyüklüğünde meydana geldi.

İlk depremden kısa bir süre sonra saat 00.43’te merkez üssü Kerkük’ün Tuzhurmatu ilçesinin 20 kuzeydoğusu olan 4,7 büyüklüğünde başka bir deprem daha meydana geldi.

Kerkük depreminden 1 dakika sonra Duhok vilayetinin sınır bölgesinde üçüncü bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Hakakkari sınırı olan deprem saat 00.44’de 4,6 büyüklüğünde gerçekleşti.

Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada vatandaşlara dikkatli olmaları, söylentilerden, asılsız haberlerden uzak durmaları ve Meteoroloji ve Sismik İzleme Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı sismik talimatlara uymaları çağrısında bulundu.

AFAD ve USGS'den açıklama 

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) depremin merkez üssünün Kerkük’ün Tuzhurmatu ilçesi olduğunu bildirdi.

USGS, 19 kilometre derinlikteki depremin büyüklüğünü ise 4.7 olarak ölçtü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre ise deprem 4,8 büyüklüğünde ölçüldü. AFAD depremin 7 km yerin altında gerçekleştiğini kaydetti. 

Sarsıntı 225 km uzaklıktaki Hakkari ile ilçelerinde, Batman'da dahil birçok Kürt ilinde hissedildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli