Nancy Pelosi: Kürdistan Bölgesi ile diyalog ve ilişkilerin sürdürülmesi önemli

10-05-2024
Etiketler Nancy Pelosi ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Başkan Neçirvan Barzani
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Temsilciler Meclisi eski Başkanı Nancy Pelosi, Kürdistan Bölgesi ile diyalog ve ilişkilerin sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

Şubat ayında Almanya'da düzenlenen Münih Güvenlik Güvenlik Konferansına  katılan Kürdistan Bölgesi Başkanı Başkanı Neçirvan Barzani, ABD Kongre üyeleri ile yaptığı görüşme esnasında Nancy Pelosi toplantı yerine gelmişti.

Başkan Neçirvan Barzani ile çok sıcak bir şekilde selamlaşan Nancy Pelosi’nin bu hareketi sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Pelosi, BM Güvenlik Konseyi Genel Kurulu kapsamında düzenlenen toplantı esnasında Rûdaw TV Washington Temsilcisi Diyar Kurda’nın sorularını yanıtladı.

 Rûdaw: Donald Trump'ın yeniden başkan olması durumunda başkanlık seçimiyle ilgili endişeleriniz nelerdir? Bu durum silahlı suçları nasıl etkiliyor?

Nancy Pelosi: Seçimi kazanamayacak.

Rûdaw: Kürdistan Bölgesi'yle, özellikle de Münih'teki Kürdistan Bölgesi Başkanı'yla görüşmeleriniz ve ilişkileriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

Nancy Pelosi:  Görüşmelerimizin (Kürdistan Bölgesi ile)  olması önemli. Gerek orada, gerekse  burada diyalog ve ilişkilerin devam etmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Saygımı göstermek için (Neçirvan Barzani'nin) odasına gittim. Bizim Cumhuriyetçi ve Demokratlar olarak ortak bir  heyet ile  kendisini görmemiz önemliydi.

ABD başkanlık seçimleri 5 Kasım'da yapılacak ve Donald Trump Cumhuriyetçilerden, Joe Biden ise Demokratlardan aday olacak. Son anketlere göre Trump yüzde 44, Biden ise yüzde 43 oy oranına sahip.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.