Kürdistan’da Milli Kıyafet Günü kutlamaları

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan’da Kürt Milli Kıyafet Günü farklı etkinliklerle kutlandı. Kürdistan’da yaşayan farklı milletler bugün özel Ulusal kıyafetlerini giyerek 10 Mart Ulusal kıyafet gününü kutladı.

 

Kürdistan’daki kentlerde 10 Mart Kürt Milli Kıyafet Günü farklı etkinliklerle kutlandı.

 

Başkent Erbil renklere büründü

 

Erbil’de yaşayan farklı etnik kökendeki vatandaşlar kendi Ulusal elbiselerini giyerek kente düzenlenen etkinliklere katıldı.

 

Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanı Piştiwan Sadık Başkent Erbil’de düzenlenen etkinliğe katılarak öğrenciler ile keyifli dakikalar geçirdi.

 

Kürdistan Hükümeti Kürt Ulusal özel günlerinin yanında diğer etnik kökenli vatandaşlarının da özel günlerinin kutlanması için çalışmalar yaptığını dile getiren Piştiwan Sadık, “Ulusal Kıyafet gününü kutlamak bizim görevimiz. Hükümet olarak Kürt halkının Ulusal günleri yanında diğer vatandaşlarımızın özel günlerinin kutlanmasına da önem veriyoruz” dedi.

 

Hıristiyanların çoğunlukta yaşadığı Ankawa’daki okullarda da Ulusal kıyafet günü etkinlikleri düzenlendi. Farklı milletlerden olan öğrenciler kendilerine özgü kıyafetler giyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

Renkli görüntülere sahne olan bu özel gün özellikle çocuklar tarafından çoşkuyla karşılandı.

 

Kültür Başkenti Süleymani’ye de Ulusal Kıyafet günü kutlamaları



 

Kürdistan’ın farklı bölgelerinde olduğu gibi Süleymaniye kentinde de farklı etkinlikler düzenlendi. Süleymaniye’li genç kızların bir kısmı modern bir kısmı da folklorik elbiseler giyerek kentte düzenlenen etkinliklerde boy gösterdi.

 

Rûdaw’a konuşan bir öğrenci, “Bu güne özel Kürtlere özgü Köynek ve Zubun giydim. Ben Kürt Folklor kıyafetleri giymeyi daha çok seviyorum bu nedenle bunu giyemeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

 

Badinan Bölgesi Ulusal kıyafet günüyle renklendi

 

Kürdistan’ın güzide şehirlerinden olan Duhok’ta da Ulusal kıyafet günü vesilesiyle etkinlikler yapıldı. Renkli Kürt elbiselerinin yanında Kürtlere has eski araç gereçler sergilendi.

 

Duhok Sefine Lisesi Müdürü Rakib Farhan, “Öncellikle Şehit ailelerinin bu özel gününü kutluyorum. Bu güne özel bütün öğrencilerimize Ulusal kıyafet giymeleri için izin verdik. Etkinlikler için gerekli hazırlıkları yaptık. Keşke hergün Kürt Ulusal kıyafet günü olsa” diye konuştu.

 

Kardeşlik kenti Kerkük’te ortak yaşam tablosu sergilendi



 

Kerkük’ün Şorica semtinde bir okulda düzenlenen Ulusal kıyafet günü etkinlikleri renkli görüntüler ortaya çıktı. Kürt, Arap ve Türkmen çocuklar, Ulusal elbiseler giyerek birlikte yaşam tablosu sergiledi.

 

Kürt kıyafeti giyen bir öğrenci “Bu günü kutlamamız ve Kürt Ulusal kıyafet giymemizde her hangi bir sınırlamayla karşılaşmadık” dedi.

 

Bir diğer öğrenci ise “Allah’tan Kürtlerin böyle bir günü var ki Kürt elbisesi giyip pırıldıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Aynı okulda okuyan Arap kökenli bir öğrenci de “Kendi Ulusal kıyafetimizi giymek çok güzel bir his” dedi.