Ninova Vali Yardımcılığına KDP'li isim seçildi

10-02-2024
Etiketler Ninova Valisi Musul Sirwan Rojbeyani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Ninova İl Genel Meclisi toplantısında birinci vali yardımcılığına KDP’li Sirwan Rojbeyani seçildi.

Ninowa Valisi İdari İşlerden Sorumlu Yardımcısı Rafet Sımo Rûdaw’a yaptığı açıklamada, bugün Ninova İl genel Meclisi’nde gerçekleşen oylamada Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) üyesi Sirwan Rojbeyani’nin yeniden vali birinci yardımcısı seçildiğini söyledi. Sımo, ikinci vali yardımcısının ise Reyan Keldani’nin başkanlığındaki Ulusal Kimlik listesinden Omar Namık Mole’nin seçildiğini sözlerine ekledi.

Sirwan Rojbeyani geçtiğimiz dönemde de Ninova (Musul) Birinci Vali Yardımcısı seçilmişti.

5 Şubat’ta toplanan Ninova İl Genel Meclisi ilk toplantısında Abdulkadir Dexil’i Ninova Valisi olarak seçti. Ninova İl Meclis Başkanlığına Ahmed Hesud, yardımcılığına ise Muhammed Cıburi seçildi. Ancak siyasi partiler  arasında ikinci vali yardımcılığı konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle vali yardımcılarının seçimi ertelenmişti.

Ninova İl Genel Meclisinde 29 sandalye bulunuyor.  18 Aralık 2023’te Irak genelinde düzenlenen İl Genel Meclis seçimlerinde Ninova'da,  Ninova Fraksiyonu 5, KDP 4, Ulusal İttifak ve Egemenlik Koalisyonu 3, Ulusal Hasmi Koalisyonu 2 sandalye, Hadba Koalisyonu 2, Hawiya Watani Koalisyonu 2 ve Ninova Birliği 2 sandalye, Ezimi Irak ve Hizbi Wetani ise birer sandalye kazandı. Mecliste Şebek, Ezidi ve Hıristiyanlara ise birer kota verilmiş durumda.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.