CHP’nin Siverek adayı Bucak: Yanlış anlaşıldım

10-02-2019
Rûdaw
Etiketler Seçim MHP CHP Bucak
A+ A-

Haber Merkezi- Urfa'nın Siverek ilçesinde CHP'den aday gösterilen Mehmet Fatih Bucak, daha önce diğer partileri, "Seçime değil ölüme geliyorum diyerek tehdit ettiği açıklamasının “yanlış” anlaşıldığını söyledi.

 

Yerel seçim için önce MHP'den belediye başkanlığına aday gösterilen ve AK Parti ittifakı göz önüne alınarak, geri çektirilen Mehmet Fatih Bucak, daha sonra CHP'den Urfa'nın Siverek ilçesinde belediye başkanı adayı gösterildi.

 

Bucak, MHP'den aday adaylığı başvurusu yaptığı dönemde şunları söylemişti:

 

“Bir daha Bucak'ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, şimdilerden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar. Hodri meydan biz bunu yemeyiz. Ben seçime değil ölüme geliyorum. Bundan sonra Bucak'ta değil başka bir partinin arabası gezemez.”

 

CHP'den 31 Mart yerel seçimi için Siverek ilçesinde belediye başkanı adayı gösterilen Mehmet Fatih Bucak, Urfa GAP Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı.

 

Siverek'te konuşan Bucak, "Daha önceki konuşmalarımda yanlış anlaşıldım. Sözlerimin muhatabı bellidir. Orada ben sandığa gömmeyi kastetmiştim. Şimdi de hodri meydan, demokratik bir ortam. Kim çok seviliyorsa buyursun” dedi.

 

Mehmet Fatih Bucak, yerel seçimin huzur içinde geçmesini dileyerek, MHP'den aday gösterildiği dönem söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını söyleyip, şöyle konuştu:

 

“Ben buraya kardeşim ve ailem için gelmedim. Ben buraya tüm Siverek halkı için geldim. İlk süreçte MHP'den aday gösterildik, ittifak sürecinde bizi Harran ile takas ettiler ve bizi geri çektiler sonra Atatürk'ün partisinden aday olduk. Burada bir amaç, bir gaye var. Amacımız kravatlı hırsızlık değil. Bu seçimde dürüstler kazanacak, bu seçimde sevgi kazanacak. Bağımsız aday olduğum süreçte sandığa gömdüğüm gibi bu seçimde de rakiplerimi sandığa gömeceğim. Kapımız herkese açık. Burada, bu kalabalıkta her aileden insan var.

 

Fatih Bucak demek, sevgi demektir. Daha önceki konuşmalarımda yanlış anlaşıldım. Sözlerimin muhatabı bellidir. Orada ben sandığa gömmeyi kastetmiştim. Şimdi de hodri meydan, demokratik bir ortam. Kim çok seviliyorsa buyursun. Oy, sevgi demektir. Vatandaşın cebinden parasını zorla alabilirsin; ama sevgisi zorla alamazsın. Bunlar demokratik yarışmaktan korkuyor.”

 

Bu arada CHP lideri Kılıçdaroğlu, yerel seçim bildirgesini açıkladı.

 

Aday tanıtım toplantısına Mehmet Fatih Bucak'ın adaylığına ilişkin yürütülen tartışmalar damga vurdu.

 

Bucak'ın adaylığına tepki gösteren Özgür Özel, “Bucak'ın salona gelmediğine” dikkat çekerken, Seyit Torun “Şanlıurfa adayları gelmedi, sorun yok” açıklaması yaptı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli