HDP’li vekil: Ne yapayım kardeşim Cudi yanıyor ise!

09-09-2020
Rûdaw
Etiketler Şırnak Cudi Dağı Yangın HDP
A+ A-

Haber Merkezi –  Cudi Dağı’dan günlerdir devam eden yangına dikkat çeken HDP’li vekiller, sosyal medya üzerinden #CudiAlevAlevYaniyor hastagına destek verdi. Vekiller yangının bilinçli söndürülmediğini savundu. HDP’li Mahmut Toğrul da yangına müdahale edilmemesini ironi yaparak eleştirdi.

Şırnak’ın Cudi Dağı’nda yazın başından beri değişik bölgelerde çıkan arazi ve orman yangınlarınları bölge halkının gündemi haline geldi.  

En son Cifane (Cevizdibi), Nerex (Dağkonak), Gilindor (Kemer), Nêvava (Üçkiraz) ve Gundikê Spîndarûkê (Kavalı) köylerini içine alan bölgede orman yangını çıktı.

Yangına köylülerin kendi imkanları ile müdahale ettiği belirtildi. Yerel kaynaklar, yangının kısmen kontrol altına alındığını bildirdi.

“Yangının amacı halkı göçertmek mi?”

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cudi, Gabar ve Besta da özellikle köylülerin bağ ve bostanlarının bulunduğu alanda yaşanan orman yangınlarının amacı halkı göçertmek mi?” diye sordu.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir de, Kürtçe paylaştığı mesajıda, yangına sesiz kalınmaması çağrısında bulundu.

Cudi’deki ormanların 3 aydır aralıksız yandığına dikkat çeken İmir, “Çiğeriniz yanmıyor mu?” diye sordu.

Partinin diğer bir Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş de, "Cudi Dağında bir ayı aşkın süredir devam eden yangına sessiz kalmayalım" çağrısı yaptı.

 HDP’li vekiller aynı hashtaga destek verdi

HDP’li diğer vekiller de birbirlerini takiben #CudiAlevAlevYaniyor hastagına destek verdi. HDP Antep Milletvekili Prof.Dr. Mahmut Toğrul ise ironi yapmayı tercih etti.

Toğrul, yangın bölgesinde yaşayanların, bir siteye verdikleri demeçte, “karakol, itfaiye ve belediyeleri aradık ancak bizi meşgul etmeyin dediler” ifadelerine dikkat çekerek, “Çoraplarımı çıkarmışım, koltukta kaykılmış Diriliş Ertuğrul dizisi izliyorum. Bazı densizler arayıp #CudiAlevAlevYanıyor diyorlar. Ne yapayım kardeşim  #CudiYanıyor ise.  Lütfen meşgul etmeyin ve rahatımızı da bozmayın! Sanki Cudi bizim mi?” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli