Fotoğraf galerisi

09-08-2022
18 Photos

AA - Başepiskopos Aram Ateşyan'ın ablası Süslü Bakır, Diyarbakır'daki Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde yaklaşık 60 yıl aranın ardından gerçekleştirilen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Silvan ilçesinde 92 yaşında hayatını kaybeden Süslü Bakır için 2015'teki hendek olaylarında zarar gören ve restore edildikten sonra 7 Mayıs'ta açılışı yapılan Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde cenaze töreni yapıldı. Töreni Başepiskopos Ateşyan yönetti.

Ateşyan, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cenazeye katılanlara şükranlarımı sunuyorum. 50-60 seneden sonra ilk kez buradan bir cenaze kaldırıyoruz. Kilisede 2011'de bir düğün yapmıştık. Maalesef çatışmalardan dolayı kilisemiz zarar görmüştü. Bakanlıkça onarıldı. Bu toprakların çocuklarıyız. Ermeni, Rum, Süryani ve Musevi herkesle bir aileyiz. Sevmek, kucaklaşmak ve birbirimize saygı duymak varken neden ayrılalım ki?” dedi.

Daha sonra Bakır'ın cenazesi kiliseden çan sesi eşliğinde çıkarılarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi cenaze nakil aracıyla Süryani Kadim (Ortodoks) Mezarlığı'na getirildi.

Bakır'ın cenazesi burada toprağa verildi.

Foto: Aziz Aslan / AA