FLAŞ İDDİA - Şiiler'den Kürtler’e saldırı planı

09-08-2016
Rûdaw
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Mahmud Sengawi Şiiler Saldırı
A+ A-

Halepçe (Rûdaw) - Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyesi Mahmud Sengawi, Şiiler’in Kürtler’e saldırı planı hazırladığını söyledi.

 

Mahmud Sengawi, Halepçe’de katıldığı bir kültür etkinliğinde Kürdistan ve bölgedeki durumla ilgili basına açıklamalarda bulundu.

 

Sengawi, IŞİD sonrası Şiiler’in Kürtler’e dönük tutumuna ilişkin, “Hiç kimsenin milletimizin özgürlüğüne inancı yok. Bizim sevdiğimiz Şiiler, şu an IŞİD sonrası bize nasıl saldıracaklarının planını yapıyorlar” dedi.

 

Celevla’daki Şii Horasan grubunun bir üyesinden örnek veren KYB’li yetkili, “IŞİD ortadan kaldırıldıktan sonra bunlarla savaşmaktan gurur duyarım. Tek parça ve tek yürek olmazsak göçmen durumuna düşeriz. Bu yüzden tüm taraflar, Halepçe ve diğer parçaların şehitlerinin kanı hatırına birlik olmalı” ifadelerini kullandı.

 

Kürt milletinin tehlikede olduğunu vurgulayan Sengawi sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“1975’teki tehlikenin aynısı yaşanırsa bütün Kürt liderlerine hain gözüyle bakılacaktır. Bu sebeple siyasiler birlik olmalı. İktidar, düşmanın yaptıklarını unutturmamalı.

 

Bazı çevreler tarafından gençlere gerici fikirler aşılanıyor. Örneğin bir zamanlar Baas kılığında şehirleri viran edenler bugün sakal uzatıp kıyafet değiştirerek, kutsal İslam dini adına, IŞİD adına hareket ediyorlar. Görüyorsunuz Halepçe’den halk gidip milletimizin düşmanlarına yardım ediyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli