HPG, Zap'ta yaşamını yitiren 2 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı

09-07-2024
Etiketler HPG PKK TSK
A+ A-

Haber Merkezi – PKK’nin askeri yapılanması HPG, Zap’ta yaşamını yitiren 2 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG’den yapılan açıklamada 4 Temmuz 2024’de Zap’ın batı kısmındaki Sergele köyünün olduğu bölgede 2 üyelerinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Açıklamada hayatını kaybeden HPG üyelerinin “Canfeda Soro” kod adlı Batman doğumlu İdris Çınar ile “Canfeda Efrîn” kod adlı Efrin doğumlu Mihemed Ekrem Şexo oldukları belirtildi.

HPG'nin söz konusu açıklamasında, üyelerinin ölüm nedenine ilişkin “düşman saldırısı” ifadesi kullanıldı.

HPG İdris Çınar’ın 2015 yılında örgüt saflarına katıldığını belirtirken Mihemed Ekrem Şexo’nun ise Rojava’da bir süre 'direniş birlikleri'nde kaldıktan sonra dağ kadrosuna katıldığı belirtildi. Ancak Şexo'nun katılım tarihine ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.

28 Haziran’da TSK’ya ait savaş uçaklarının Duhok’un Amedi ilçesindeki Sergele köyünün çevresini yoüun şekilde bombaladığı bildirilmişti.

Barış Timleri  Topluluğu’nun (Community Peacemaker Teams-CPT) ise Amedi’nin Sergele köyünde TSK ile PKK arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını duyurmuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Nisan 2022’de Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla operasyon başlatmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

 Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani  / Rûdaw

Başbakan Mesrur Barzani, Haniye’nin öldürülmesini kınadı

Başbakan Mesrur Barzani, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, “İsmail Haniye'nin öldürülmesini ve bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik her türlü kışkırtıcı girişimi kınıyorum” dedi.