Duhok’ta gündüz vakti nefes kesen operasyon

09-07-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Duhok Uyuşturucu Operasyon
A+ A-

Duhok (Rûdaw) - Duhok polisi, "büyük" bir uyuşturucu tacirinin düzenlenen operasyonla tutuklandığını açıkladı.

Bugün öğlen saatlerinde Duhok kent merkezinde polis ve asayiş ekipleri bir apartmanın etrafını sardı. Ardından apartman dairesinden elinde silah ve bomba bulunan biri kadın iki kişinin çıktığı an kameralara yansıdı.

Daireden çıkan şahıslar, etraftakileri tehdit ederek yoldan geçen bir taksiyi durdurdu ve ardından şoförü çıkarıp taksi ile kaçtı.

Güvenlik güçleri herhangi bir can kaybı yaşanmaması için kent merkezinde müdahale etmezken şahısları takibe alarak yakaladı.

Duhok Polis Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Zaho Asayişi ve Narkotikle Mücadele Şubesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda büyük bir uyuşturucu tacirinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, aynı suçtan aranan diğer üç kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Rûdaw’a konuşan Duhok Polis Müdürlüğü Sözcüsü Hemin Süleyman, “Yakalanan kişi uyuşturucu çetesinin başı. Bu şahıs aranan diğer üç kişinin de lideri” dedi.

Rûdaw muhabiri, şahısların Sêkirkan Mahallesi’nde saklandıklarını ve operasyon anında silah alarak evden çıkıp kaçmaya çalıştıklarını aktardı.

Rûdaw’a konuşan görgü tanıkları da, polisin çevrede yoğun güvenlik önlemi aldığını ve ardından evden çıkan şahısların, “yaklaşmayın, bombayı patlatırız” diyerek tehdit savurduğunu anlattı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli