Avaşin-Basyan’da 2 asker hayatını kaybetti

09-07-2023
Etiketler Pençe-Şimşek Kürdistan Bölgesi Asker PKK Avaşin-Basyan
A+ A-

Haber Merkezi – Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde devam eden operasyonda 2 askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

Türkiye  Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde, PKK’lilerin açtığı taciz ateşi sonucu, iki askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, operasyon bölgesinde taciz ateşiyle ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Hasan Taş ve Furkan Günergök'ün, sevk edildikleri hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

PKK'den konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 

Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde başkent Erbil’in Soran ilçesindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Bir yıl sonra ise 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını açıkladı.

Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı. Son olarak TSK, 17 Nisan 2022'de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli