Kürdistan Güvenlik Konseyi: PKK, Kürdistan Bölgesi’nden çıksın

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Güvenlik Konseyi, TSK'nın hava saldırıları sonucu hayatını kaybeden KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Garib hakkında PKK medyasında yer alan haber ve suçlamaların "asılsız" olduğunu açıkladı.

 

Konsey’den yapılan yapılan yazılı açıklamada, PKK’ye yakın bazı medya organlarında birkaç gün önce PKK'li üst düzey bir yetkililerinin ölümünden Kürdistan Bölgesi'ndeki güvenlik güçlerinin de ilgisi olduğuna dair "asılsız" haberlere yer verdiği belirtildi.

 

Açıklamada, “Ne yazık ki bazı lokal basın-yayın organları da söz konusu asılsız haberleri fırsat bilerek, siyasi çıkarları doğrultusunda kullanmıştır. Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi olarak bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını vurgulamak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

PKK’nin Kürdistan Bölgesi sınırındaki varlığının çatışma ve huzursuzluğna neden olduğuna işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

 

“Medya aracılığıyla yapılan bu temelsiz girişimlerle, gerçeklerin üstü örtülemez. PKK’nin Kürdistan Bölgesi sınırlarındaki varlığı, bölgede çatışmaların ve huzursuzluğun öncelikli nedendir. Yıllardır da Kürdistan Bölgesi’ndeki 800’den fazla köy ve yerleşim biriminin yeniden inşasına engel olmaktadırlar. Ne yazık ki son dönemlerde PKK’liler köy ve yerleşim yerlerini barınak olarak kullanmıştır. Bu nedenle de PKK ile Türkiye arasındaki çatışmalarda sivil vatandaşlarımız hedef haline gelmiştir.

 

Kürdistan’daki vatandaşların güvenliğinden sorumlu olan tüm asayiş kurumlarımız PKK’nin yürüttüğü siyasete karşıdır ve sorunlarını kendi gerçek alanlarına taşımaları talebinde bulunuyoruz. Şu gerçeği de belirtmek istiyoruz ki özgür Kürdistan’ın özgürleştirilmeye ihtiyacı yoktur.”

 

Açıklama'nın sonuda, "Tüm taraflar Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğine ve resmi kuruluşlarına saygı göstermeli, vatandaşlarımızın çıkarlarını gözönünde bulundurmalıdır. Bununla birlikte bölgedeki tüm güçlerin diyalog ve barış yolunu izleyemesini ve kan dökmeye son vermesini diliyoruz” ifalerine yer verildi.