Cemile 3’üncü gün morgda

08-09-2015
Rûdaw
Etiketler Cizre Cemile Morg Yasak Dondurucu
A+ A-

Haber Merkezi - Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de zırhlı bir araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki Cemile Cizir Çağırga'nın cesedi, evlerindeki derin dondurucudan çıkarılıp morga kaldırıldı.

 

Sokağa çıkma yasağının 5’inci gününde Cizre'de çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ağır silahların da kullanıldığı çatışmalar Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde sürüyor.

 

Silah seslerinin kesilmediği ilçede giriş ve çıkışların kapalı olması bazı vatandaşların mahsur kalmasına neden oldu.

 

Telefon, internet ve elektriklerin de kesik olduğu ilçede bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı'nda uçak seferleri iptal edildi.

 

Mahallelere ambulans girişleri engellendiği için çatışmalarda hayatını kaybedelerin cenazeleri evlerde ve camilerde buzlu suda bekletiliyor.

 

2 gün önce zırhlı bir araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki Cemile Cizir Çağırga'nın cenazesi, dışarı çıkarılamadığı için evindeki derin dondurucuya konulmuştu.

 

Konuyla ilgili Hür Bakış haber sitesine konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin milletvekili Mehmet Ali Aslan,Cemile'nin cenazesini hastane morguna teslim ettik” dedi.

 

Mehmet Ali Aslan, “Tüm riske rağmen yüzlerce Cizreli cenazeyi sahiplendi. Cudi Mahallesi’nden aldığımız cenazeyi ana caddeye kadar kalabalıkla beraber götürdük. Burada cenazeyi ambulansa teslim edecekken zırhlı araçlardan bizlere ateş açıldı” ifadelerini kullandı.

 

Cizre’de çatışmalar sırasında 35 günlük Mehmet Tahir Yaramış isimli bebek, Cemile Çağırga (10), Sait Çağdavul (19) ve Mehmet Emin Levent'in (21) hayatlarını kaybettiği öğrenildi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli