Genç dolandırıcı kuyumculardan kolayca 20 kilo altın topladı

08-05-2021
Rûdaw
Kamışlo
Kamışlo
Etiketler Kamışlo Kuyumcu Altın
A+ A-

Kamışlo (Rûdaw) – Kamışlo’da kendisinin de kuyumcu dükkanı bulunan 25 yaşında bir genç, diğer kuyumculardan topladığı 20 kilo altınla ortadan kayboldu. İhbar üzerine tutuklanan dolandırıcının yarın mahkeme önüne çıkacağı öğrenildi.

Kamışlo’daki kuyumcular çarşısında kuyumculuk yapan 25 yaşındaki bir genç, tanıdığı diğer kuyumculara bir bir giderek farklı şeyler anlatıp altın topladı.

Toplam 20 kilo altın toplayan genç, daha sonra kayıplara karşıştı.

Rûdaw’a konuşan kuyumcu, “Geçmişte de onunla çalıştım. Her defasında ona verdiğim altınları bana eksik getiriyordu. Son olarak 15 gün önce benden 2 kilodan fazla altın aldı, hesaba yazma 5 dakika sonra paranı getireceğim dedi. Altınları verdim ama parayı getirmedi. Telefonla aradım yanıt vermedi. Evine gittim, altınları Güney Kürdistan’a gönderdiğini ancak henüz havale gelmediğini söyledi. Bu şekilde yalan konuşarak erteledi ta ki diğer kuyumcuları da dolandırdığı anlaşılıncaya kadar” dedi.

Kuyumcu Ahmed Halef de dolandırıldıktan sonra gencin babasına şikayete gittiklerini ve babasının “bu benim oğlum değil” diyerek onu reddettiğini söyledi.

Daha sonra kayıplara karışan genç, şikayetler üzerine gözaltına alındı. Gencin yarın Kamışlo’da mahkeme önüne çıkacağı öğrenildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani

Başkan Neçirvan Barzani’den Hicri yeni yılı mesajı

Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabulu, daha fazla dayanışmayı ve hoşgörü kültürünü teşvik etmek için bir fırsat haline getirelim” dedi.