Gazetecileri Koruma Komitesi Rûdaw'ın Rojava’da yasaklanmasını kınadı

08-02-2022
Rûdaw
Etiketler Rûdaw Frekansên Rûdawê Gazetecileri Koruma Komitesi Rojava Yasak
A+ A-

Haber Merkezi - Gazetecileri Koruma Komitesi, Rûdaw'ın Rojava’da faaliyetlerinin yasaklanması ve Rûdaw'ın ekibinin darp edilmesini kınadı.

Komite medya çalışmalarına, basın ve ifade özgürlüğüne getirilen kısıtlamaların Özerk Yönetim'in demokratik sistem iddiasıyla bağdaşmadığını vurguladı.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Şerif Mansur, Rûdaw TV'de  Bestun Osman'ın sunduğu Rûdawa Îro programına katılarak, Rûdaw'ın  Rojava’da yasaklanması kararını değerlendirdi. 

Kararı kınadığını ifade eden Şerif Mansur,  Rûdaw ekiplerine yönelik Rojava’da farklı zamanlarda gelişen  çok sayıda saldırı ve kaçırılma olaylarını hatırlatarak, bunların da basın ve ifade özgürlüğünün engellenmesi anlamına geldiğini kaydetti.

Şerif Mansur, Rojava’daki yetkililere yasaklama kararını geri çekmeleri ve Rûdaw ekibine yönelik saldırıyı soruşturmaları çağrısında bulunarak, "Kararlarını gözden geçirmelerini talep ettik" dedi.

Mansur, Rojava’daki yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını ve konuyu yetkililerle "doğrudan veya dolaylı olarak" görüşmeyi umduklarını, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

2015 yılında da Rûdaw'ın Rojava’daki tüm faaliyetleri yasaklanmıştı. Yasak 2018 yılında kaldırılmıştı.  Yasak kaldırıldıktan sonra da Rûdaw’ın Kamışlo ofisi birçok kez saldırıya uğradı.

Şerif Mansur,  Rûdaw Medya Ağı'nın sadece Rojava’da değil; Irak ve Türkiye'de de faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, "İnsanlar Rûdaw’ı izliyor.  Rûdaw Kürtçe habercilikte lider kanal haline gelebilir” dedi

CPJ Sözcüsü ayrıca, Özerk Yönetim ve Demokratik Suriye Güçleri'nin, “demokratik bir sistem kurmak istedikleri” yönündeki sözlerini de hatırlatarak, Rûdaw’ın kapatılması kararının bununla bağdaşmadığının altını çizdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw Medya Grubu'nun Musul’a bağlı Hamdaniye ilçesinde çıkan yangınla ilgili yaptığı haber çalışması, İngiltere'nin başkenti Londra'da uluslararası bir ödüle aday gösterildi. Rûdaw, dünyanın büyük medya kuruluşlarıyla birlikte bu prestijli ödül için yarışacak.