Duhok'a kış sezonu planı: Körfez turistleri çekilecek

07-12-2023
Rûdaw
Etiketler Duhok Turizm Kış sezonu Körfez ülkeleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’nde kavurucu sıcakların vurduğu dönemde popüler bir destinasyon olan Duhok’ta kış mevsiminde turist sayısında ciddi bir düşüş yaşanıyor.

Duhok Turizm Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, turistlerin yüzde 80'i yaz sezonunda çoğunluğu Irak'tan olmak üzere bölgeye gidiyor.

Sıcaklıkların düşmesiyle turizmde yaşanan durgunluktan en çok restoran ve otel sahipleri etkileniyor; çoğu, mali sıkıntılar nedeniyle çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalıyor.

Büfe sahibi Osman Münir, Rûdaw muhabiri Haydar Doski'ye "Kışın buraya kimse gelmiyor, yazın turistler geliyor ve çoğunlukla da Araplar. Yazın burada 10 kişi çalışıyoruz ama kışın 3-4 kişi çalışıyoruz” dedi.

Duhok’u yılın başından bu yana yaklaşık 1,4 milyon turist ziyaret etti.

Turizm firması sahibi Sinan Najar, “2023, grup turları açısından 2022 yılına göre çok iyi bir yıldı, bu sezon Duhok ve Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret edecek gruplara, Duhok ve Kürdistan Bölgesi’nin güzelliklerinin tadını çıkarmaları için özel kampanyalar düzenleyeceğiz” diye konuştu.

“Körfez turistlerini çekmeye çalışıyoruz”

Duhok Turizm Müdürlüğü yetkilileri, turizm şirketlerinin temsilcileriyle birlikte, kış sezonunda da ziyaretçi çekmeyi amaçlayan bir plan hazırlamak amacıyla bölgedeki başlıca turistik mekanları ziyaret etti.

Duhok Turizm Müdürü Kahiri Ali Oso Rûdaw'a yaptığı açıklamada, “Şirketlere Kuveytli ve Katarlı turist getirmelerini söyledik, Körfez turistlerini çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Duhok’ta 230'dan fazla turistik alan bulunuyor ve bunların çoğu kışın turistlerin ziyaret etmemesi nedeniyle kapatılıyor.

Kürdistan Bölgesel Hükümeti, 2030 yılına kadar yılda 20 milyon turist çekmeyi planlıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli