Başbakan Mesrur Barzani, BAE lideri Nahyan ile nar ihracatını konuştu

07-12-2022
Etiketler Başbakan Mesrur Barzani Nar İhracat BAE Nahyan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile telefonla görüştü.

Görüşme ile ilgili Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ticaret ve yatırımların artırılması konuları ele alındı.

Açıklamada, "Her iki taraf başta ticaret ve yatırımlar olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesini ele aldı” denildi.

Başbakan Barzani görüşmede, nar ihracatının diğer bazı tarım ürünlerinin ihracatı için başlangıç olduğunu kaydetti.

Başbakan Mesrur Barzani, Cuma günü üzerinde nar resmi olan bir kamyonun fotoğrafını paylaşarak "Hinara Kurdistan" yazmış ve nar ihracatına atıfta bulunarak "Sözümüzü yerine getirdik" demişti.

Başbakan telefon görüşmesinde, BAE'ye ve oradan da Körfez ülkelerine, başta nar olmak üzere tarım ürünleri ihraç etme projesinin başarısı için verdikleri destek, işbirliği ve güçlü koordinasyon nedeniyle teşekkür etti.

Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin bölge ülkeleriyle işbirliği içinde bölgenin gıda güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynayabileceğini vurguladı. “Nar ihracatı, başta elma, üzüm ve bal olmak üzere birçok tarım ürününün ihracatının da başlangıcı olacak” dedi.

Mesrur Barzani ile Muhammed Bin Zayed Al Nahyan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde taraflar ikili ilişkilerin her alanda güçlendirilmesi konusunda mutabakata vardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli