Rûdaw Kamışlo Ofisi çalışanları serbest bırakıldı

07-12-2021
Etiketler Kamışlo Rûdaw Asayiş Rojava
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw Kamışlo Ofisi Müdürü Ferhad Sabri, asayiş güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra, “yanlışlık oldu” denilerek serbest bırakıldıklarını söyledi.

Rojava’nın Kamışlo kentinde Rûdaw Medya Grubu Ofisi’ne giden Asayiş ekipleri, Ofis Müdürü Ferhad Sabri ile bilikte diğer 5 çalışanı gözaltına aldı. Asayiş Merkezi’ne götürülen çalışanlar, bir süre sonra serbest bırakıldı.

Ofis Müdürü Ferhad Sabri, bugün sabah saat 10:00 civarında arkadaşları ile birlikte “sokağa çıkma yasağı” haberi için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Sabri, “Arkadaşlarımızla birlikte bu haberi hazırlamak için Asayiş’ten sokağa çıkma izni istedik. Ancak kabul edilmedi. Daha sonra muhabirimiz haberi ofisin damından canlı olarak merkeze ulaştırmak için yayın yaptı. Saat 11:45 sıralarında sekiz Asayiş üyesi ofise baskın düzenleyerek kameralarımıza, mikrofon ve ofis malzemelerine ve çalışanların telefonlarına el koydu” dedi.

Arkadaşları ile birlikte gözaltına alındıktan sonra Asayiş Genel Merkezi’ne götürüldüklerini ve 45 dakika bekletildiklerini belirten Sabri, “Daha sonra Asayiş Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek özür dilediler. Bize, ofiste gösteri yapmak isteyen bazı grupların bulunduğundan şüphelendiklerini söylediler” diye konuştu.

Serbest bırakıldıktan sonra sadece kendisinin ofise geri döndüğünü belirten Ferhad Sabri, diğer çalışanların yasak nedeniyle henüz işe gelemediğini de aktardı.

Cezire Asayişi’nden açıklama

Rûdaw’ın ulaştığı Cezire Asayişi Basın Müdürü Bedi Heso, tutuklamaların yanlışlıkla olduğunu söyledi.

Bedi Heso, “Suç ve Ceza Kurumu’ndan arkadaşlara, bazı kişilerin uyuşturucu madde kullandığına dair bilgi ulaştı. Arkadaşlar da bu kişileri gözaltına almak için o adrese baskın düzenledi. Ancak daha sonra Rûdaw çalışanları oldukları ve olayla ilgili herhangi bir bağlantıları olmadığı anlaşıldı” dedi.

Sözcü Heso, “Olay tamamen yanlış bir bilgiden kaynaklanıyor. İlgili taraflarla görüştük, gözaltına alınanlar serbest bırakılacak” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli