Kamışlo Asayişi Rûdaw’ın ofisine baskın yaptı; Asayişten açıklama geldi

07-12-2021
Rûdaw
Etiketler Kamışlo Rojava Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kamışlo’da Asayiş ekipleri Rûdaw Medya Grubu ofisine baskın düzenleyerek 6 çalışanı gözaltına aldı. Cezire Asayişi ise bir yanlış anlaşılma olduğunu ve çalışanların serbest bırakılacağını bildirdi.

Rojava’nın Kamışlo kentindeki Rûdaw Medya Grubu ofisini basan asayiş güçleri, burada bulunan çalışanları gözaltına alarak ofisi kapattı.

Rûdaw muhabiri Viviyan Fetah, baskın esnasında ofiste bulunan Rûdaw Kamışlo Ofisi Müdürü Ferhad Sabri ile birlikte Ofis İlişkileri sorumlusu Hüseyin Osman, muhabir Barzan Ferman, sunucu Sefkan Orkêş, kameraman Nidal Resul ile yönetmen Ahmed Ecmo’yu gözaltına alındığını bildirdi.  

Cezire Asayişi’nden açıklama

Rûdaw’ın ulaştığı Cezire Asayişi Basın Müdürü Bedi Heso, tutuklamaların yanlışlıkla olduğunu söyledi.

Bedi Heso, “Suç ve Ceza Kurumu’ndan arkadaşlara, bazı kişilerin uyuşturucu madde kullandığına dair bilgi ulaştı. Arkadaşlar da bu kişileri gözaltına almak için o adrese baskın düzenledi. Ancak daha sonra Rûdaw çalışanları oldukları ve olayla ilgili herhangi bir bağlantıları olmadığı anlaşıldı” dedi.

Sözcü Heso, “Olay tamamen yanlış bir bilgiden kaynaklanıyor. İlgili taraflarla görüştük, gözaltına alınanlar serbest bırakılacak” diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli