KDP ve KYB yönetimi Erbil’de toplandı

07-11-2023
Etiketler Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üst düzey yönetimi başkent Erbil'de bir araya geldi. Toplantının gündeminde ise Gazze’deki savaş ile Erbil-Bağdat, KDP-KYB ilişkileri var.

KYB lideri Bafıl Talabani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani başkanlığındaki KYB heyeti, KDP ile görüşmek üzere Pirmam’a geldi.

İki parti arasında dört ay aradan sonra gerçekleştirilen toplantıda KDP başkan yardımcıları Neçirvan Barzani ve Mesrur Barzani de hazır bulundu.

Ayrıca KDP heytinden Fazıl Mirani, Hoşyar Zebari, Cafer Eminki, Piştivan Sadık ve Mahmud Muhammed ile KYB’den İmad Ahmed, Sadi Ahmed Pire, Şalaw Ali Askeri, Derbaz Kosret Resul ve Rıfat Abdullah da  toplantıda yer aldı.

Daha önce Rûdaw’a konuşan KYB Merkez Komite üyesi İmad Ahmed, tarafların Orta Doğu’daki gelişmeler, Gazze’deki savaş, Erbil-Bağdat ilişkileri, Kürdistan Bölgesi’nin bütçe payı ile mali hakları ve ikili ilişkileri ele alacağını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.