DSG’den ‘IŞİD ile mücadele’ bilançosu

Haber Merkezi - Demokratik Suriye Güçleri (DSG), 2024’ün Ocak ayından bu yana Rojava’da 240'tan fazla IŞİD üyesinin yakalandığını duyurdu.

DSG'den yapılan açıklamada, "Güçlerimiz 2024 yılının ilk yarısında, Uluslararası Koalisyon’un desteği ile Kuzey Suriye’nin farklı bölgelerinde IŞİD karşıtı 28 başarılı operasyon gerçekleştirdi” denildi.

Açıklamada, "Bu operasyonlarda 233 terörist, şüpheli ve işbirlikçi yakalandı. 10 terörist ise etkisiz hale getirildi" ifadeleri yer aldı.

IŞİD artık hiçbir bölgeyi kontrol etmese de insan kaçırma, vur-kaç saldırıları ve bombalamalar gerçekleştirerek güvenlik riski oluşturmaya devam ediyor. DSG gruba karşı sık sık operasyonlar gerçekleştiriyor.

Rojava'yı kontrol eden Kürtlerin liderliğindeki ABD destekli DSG, IŞİD'e karşı mücadelede örgütü ezip 2017'de grubun Suriye'deki son kalesini ele geçirdi. Binlerce IŞİD savaşçısı eşleri ve çocuklarıyla birlikte DSG’ye teslim oldu. DSG bu kişileri kamplara yerleştirdi.  

DSG, geçen mart ayı sonlarında, IŞİD'in ideolojik üreme zemininin ortadan kaldırılması gerektirdiğini bildirmiş ve örgütün hala dünya ve bölge için tehdit oluşturduğu konusunda uyarmıştı.

DSG, “IŞİD hala yeni terörist unsurlar toplamaya ve onları kendi saflarına radikalleştirmeye çalışıyor" diyerek uluslararası topluma kendileriyle etkili bir şekilde işbirliği yapma çağrısında bulundu.