Mesrur Barzani: Bütün görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdik

07-05-2023
Etiketler Başbakan Mesrur Barzani İngiltere'nin Irak Büyükelçisi Mark Bryson Richardson İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu Rosie Cave
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak’la imzalanan petrol anlaşmasına ilişkin üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Başbakan Mesrur Barzani, “Biz bütün görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdik. Şimdi Irak’ın Kürdistan Bölgesi’ne karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz” dedi.

İngiltere'nin Irak Büyükelçisi Mark Bryson Richardson’ı başkent Erbil'de kabul eden Başbakan Mesrur Barzani, “Petrol anlaşması imzalandıktan sonra bütün görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdik” diyerek aynı adımları Irak’tan beklediklerini ifade etti.

İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu Rosie Cave’in hazır bulunduğu görüşmede, Kürdistan Bölgesi’ndeki sorunlar ele alınarak Erbil-Bağdat sorunlarının çözülmesi gerektiğine de dikkat çekildi.

Kürdistan Bölgesi seçimlerinin bu sene belirlenen zamanda yapılması gerektiği vurgulanan görüşmede, İngiltere'nin Irak Büyükelçisi Mark Bryson Richardson, Erbil-Bağdat sorunlarının anayasal çözümü için ülkesinin desteğini yineledi.

Şengal Anlaşması’nın üzerinde özellikle durulan görüşmede, taraflar, Ezidi Kürtlerin tüm haklarının korunmasına ve topluluklar arasında barış içinde bir arada yaşama kültürünün geliştirilmesine desteklerini yineledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli