Yoksul Kürt aile intihar eden 11 yaşındaki kızını araziye gömdü

07-05-2020
Rûdaw
Etiketler İran İlam İntihar Selam Emini Mana Meyestani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rojhılat’ın İlam kentinde bir ay önce intihar eden 11 yaşındaki kızın ailesi, mezar yeri satın alamadığı için kızın cenezasini evin yakınında bir yerde toprağa verdi.

İran Parlamentosu İlam Milletvekili Selam Emini, kentte bir ay önce yoksulluk yüzünden intihar eden 11 yaşındaki kız çocuğunun cenazesinin araziye gömüldüğünü söyledi.

Emini, “Ailesi yoksul olduğu için intihar eden kızlarına mesar yeri alamadı. Bu nedenle evin yakınındaki bir yerde toprağa verdi” dedi.

İlam’da yoksulluk oranının arttığına dikkat çeken Selam Emini, çocukların bu nedenle intihar aşamasına gelmesini gelmesinin trajedi olduğunu vurguladı.

Emini, İlam’ın diğer vilayetlere oranla daha az bir nüfusa sahip olduğu halde İran genelinde en yoksul vilayet olduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

İlam’ın Helilane ilçesinde 12 Nisan 2020’de yaşayan 11 yaşında kız çocuğu, yoksulluk nedeniyle intihar etmişti. Küçük kız canına kıymadan önce fakirliği anlaşılmasın diye tüm elbiselerini yakmıştı.

Küçük kızın intiharı İran ve Rojhılat’ta büyük yankı uyandırmış, İranlı ünlü karikatürsit Mana Neyestani de Kürt kızın anısına karikatür çizmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.