Rojava Yönetimi halktan elektrik ve su faturası almayacak

07-04-2020
Rûdaw
Etiketler Rojava Koronavirüsü Abdulhamid el-Mihbaş
A+ A-

Haber Merkezi – Rojava Özerk Yönetimi, kontrolü altında bulunan bölgelerde Mayıs ve Haziran ayı boyunca elektrik, su ve temizlik hizmetlerinin karşılıksız sağlanacağını duyurdu.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi eşbaşkanları Abdulhamid el-Mihbaş ve Berivan Halid imzasıyla yayımlanan kararnamede, Mayıs ve Haziran aylarında halktan su, elektrik ve temizlik faturası gönderilmeyeceği, bu hizmetlerin karşılıksız olacağı belirtildi.

Öte yandan Rakka’da bir basın toplantısı düzenleyen eş başkanlar el-Mihbaş ve Halid, koronavirüsü salgının Rojava ve Suriye’nin doğusunda yayılmasını engellemek için birçok tedbir aldıklarını açıkladı.

Toplantıda konuşan el-Mihbaş, önceliklerinin halkın sağlığı olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda Sağlık Komitesi’ne gerekli ödeneğin ayrıldığını söyledi.

Salgına karşı mücadele amacıyla IŞİD karşıtı uluslararası koalisyona, Birleşmiş Milletler’e ve Dünya Sağlık Örgütü’ne gerekli tıbbi desteğin sağlanması çağrısında bulunan el-Mihbaş, Rojava’daki kamplarda yaşanan tıbbi eksikliklere dikkat çekti.

Rojava’da, koronavirüs salgınına karşı 23 Mart’tan beri sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Karar dün itibariyle 15 gün daha uzatılmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli