Tahira el Kübra Kilisesi Papa'yı karşılamaya hazır

07-03-2021
Foto: Bilind T. Abdullah
Foto: Bilind T. Abdullah
Etiketler Musul Karakuş Papa Franciscus Tahira el Kübra Kilisesi
A+ A-

Musul (Rûdaw) – Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus’un ziyaret edece Karakuş beldesindeki Tahira el Kübra Kilisesi’nde tüm hazırlıklar yapıldı. Musullu Hristiyanlar, Papa’nın ziyaretinin kendilerine hayır ve bereket getireceğini söylüyor.

Bağdat ve Necef’teki temaslarının ardından bugün Erbil’e gelen Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, ardından Musul’a geçti.

Papa Musul’a bağlı Karakuş ilçesindeki Tahira el Kübra Kilisesini ziyaret edip burada savaşta yaşamını yitirenler için dua edecek.

Papa’nın ziyaretinden önce Tahira el Kübra Kilisesinde tüm hazırlıklar tamamlandı. Caddeler yıklandı, duvarlar temizlenip süslendi, pankart ve posterler asıldı.

Yaklaşık bir aydır kilisenin temizlenmesi için gönüllü çalışan Karakuşlu Sofiya Meri, “Belki ayin sırasında kilisede olamayacağım ama yoldan geçerken bile Papa’yı görmek benim için çok büyük bir mutluluk olacak. Önemli olan bu ziyaretin bölgemize hayır ve bereket getirmesi” dedi.

Tahira el Kübra Kilisesinde düzenlenecek ayinin birkaç bölümden oluştuğu bilgisini paylaşan Rahip Omar Yako da, bölgedeki Hristiyanların durumu hakkında Papa’ya sunum yapacaklarını söyledi.  

Papa’nın ziyareti için tertip komitesinde yer alan George Gehola da, “Ben bu ziyareti IŞİD’in açtığı yaraların salrılması olarak görüyorum. Bu ziyaret bize maneviyat ve moral aşılayacak” dedi.

IŞİD’in Haziran 2014’te Musul’i işgal etmesinin ardından binlerce Hristiyan evini terk ederek Kürdistan Bölgesi’ne sığınmak zorunda kalmıştı. Hemdaniye’nin merkezi olan Karakuş Beldesi Musul’un güney doğusunda yer alıyor.

IŞİD Hemdaniye’de 11 kiliseyi yıkarak ateşe vermişti. Papaz ve rahiplerin elbiseleri dahil kliselerin içindeki bütün kutsal şeyler yakılmıştı.

IŞİD işgalinden önce Karakuş’ta 70 binden fazla Hristiyan yaşıyordu. Evlerini terkeden Hristiyanların çoğu yurtdışına çıktı. Bir kısmı ise Erbil ve Duhok’a yerleşti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli