Yurtsever Demokratik İttifakı Diyarbakır’da seçim bürosu açtı

07-03-2019
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Yurtsever Demokratik İttifakı Seçim Gündemi
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, “Bu gün meydanlarda üç alternatif bulunuyor. Yurtsever Demokratik İttifakı Kürt halkı Kürdistan ve özgürlükler için çalışıyor” dedi.

 

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Sosyalist Partisi’nin (PSK) kurduğu Yurtsever Demokrat İttifakı 31 Mart yerel seçimleri kapsamında bugün Diyarbakır Yenişehir’de seçim bürosu açtı.

 

Büronun açılış töreninde PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek ve Yurtsever Demokratik İttifakı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sait Aydoğmuş da hazır bulundu.

 

“Diyarbakır’ı tarihine yaraşır bir seviyeye taşıyacağız”

 

Burada bir konuşma yapan PSK Genel Başkanı Mesut Tek, Kürt illerinde birçok parti ve şahsiyetin Yurtsever Demokratik İttifakı adaylarını destekleyeceğini söyledi.

 

Diyarbakır’da Kürt dili ve kültürünün geliştirilmesine önem vereceklerini belirten Tek, “Diyarbakır’ı tarihine yaraşır bir seviyeye taşıyacağız” dedi.

 

“Halkımızı hendeklerde boğdular”

 

Tek’in ardından konuşan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik de bu ittifak ile halka yeni, alternative bir yol açmayı hedeflediklerini söyledi.

 

“Bu gün meydanlarda üç alternative var” diyen Özçelik, “Birincisi savaş diyen, tek millet, tek devlet ve tek bayrak diyenler, ikincisi ise demokratik cumhuriyet, demokratik ulus ve ortak vatan diyenler. Bunlar halkımızı hendeklerde boğdular. Üçüncüsü ise Yursever Demokratik İttifakı’dır ki Kürt diyor, Kürdistan diyor, özgürlük diyor. Bu yüzden bu ittifakın meydanlarda yeri yok diyorlar” dedi.  

 

Yurtsever Demokratik İttifak’ın hiç bir tarafa karşıtlık üzerinden siyaset yapmadığını belirten Özçelik, “Fakat biz hiç kimsenin gölgesi altında siyaset yapmıyoruz” diye konuştu.

 

Halkın Yurtsever Demokratik İttifakı’na destek vereceğini dile getiren Mustafa Özçelik 31 Mart’ta bubu herkesin göreceğini belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli