Lübnan’da öldürülmüştü: Duhoklu Azad’ın cinayetinde kuzen parmağı çıktı

Erbil (Rûdaw) – Lübnan’da öldürüldükten sonra cesedi yakılan Azad Ahmet Hasan Etruşi adlı gencin cenazesi Duhok’a getirildi. Ailesi, cinayet şüphelilerden birinin husumetli oldukları kuzenleri olduğunu söyledi.

Duhoklu Azad Ahmet Etruşi (42), aşiret içerisindeki anlaşmazlık nedeniyle daha önce Kürdistan Bölgesi'nden ayrılarak Dubai'de iş kurmuş, cenazesi geçen ay Lübnan’da bulunmuştu.

Erşed Ahmed Etruşi, kardeşinden 6 Aralık’tan beri haber alamadıklarını, ardından neticesinde cenazesinin 28 Aralık’ta Lübnan polisi tarafından Kasrawan bölgesinde bulunduğunu söyledi.

Etruşi, “Dubai’den kandırarak Lübnan'a götürülmüş, önce kafasına sıkılarak öldürülmüş, ardından cenazesi yakılmış ve gömülmüş” dedi.

Lübnan medyası, 4’ü Irak, 2’si Türkiye ve biri Lübnan vatandaşı olmak üzere 7 kişinin cinayet nedeniyle arandığını yazmıştı.

Erşed Ahmed Etruşi, “Amcamlarla aramızda kan davası bulunuyor. Daha önce bir husumet nedeniyle bir kuzenimiz ölmüştü. Adli Tıp raporunda ölümün kaza sonucu olduğu saptanmıştı. Fakat Azad bu olaydan sonra Kürdistan’ı terk etmiş ve Dubai’ye yerleşmişti. Süleymaniyeli bir şahıs onunla irtibata geçiyor, sonra kandırıp Lübnan’a götürüyor. Orada 7 kişi tarafından öldürülüyor. Cinayet şüphelerinden biri de husumetli olduğumuz kuzenimiz” dedi.

Etruşi, Azad’ın cenazesini dün Beyrut’tan Kürdistan’a geri getirdiklerini, Interpol’ün de cinayetle bağlantısı olan şahısların yakalanması için tutuklama emri çıkardığını söyledi.