Neçirvan Barzani: KDP Kürdistan'da kalkınma ve istikrarın güvencesidir

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Erbil'de düzenlenen seçim kampanyası etkinliğinde partisine güvenin yenilenmesi çağrısında bulunarak, KDP'nin Kürdistan'daki kalkınma ve istikrarın garantisi olduğunu vurguladı.

Neçirvan Barzani, KDP’nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de Kürdistan halkının refahı için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani, bugün Erbil'de düzenlenen KDP seçim kampanyası etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Barzani, KDP üye ve kadrolarına hitaben yaptığı konuşmada, "KDP'nin hakim olduğu her yerde kalkınma var" diyerek, partinin ekonomik gelişim ve yeniden yapılanma projelerini sürdürebilmesi için kendilerine tekrardan güven duyulması çağrısında bulundu.   

"Sizlerin gözlerinde KDP'nin zaferini görüyorum"   

Rahat bir kıyafetle kürsüye çıkarak gençlere hitap eden Neçirvan Barzani, "Bugün sizlerin gözlerinde KDP'nin zaferini görüyorum" diyerek konuşmasına başladı.

KDP'nin 78 yıllık tarihine vurgu yapan Neçirvan Barzani, "Kürdistan halkının ve KDP'nin hikayesi birbirinden ayrılmaz bir ikili haline geldi. Partimiz, siyasi tarihimizin en karanlık dönemlerinde bile baskıcı sisteme karşı özgürlük, demokrasi ve adalet için parlayan bir ışık ve çelik gibi bir güç oldu" ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani konuşmasında, KDP’nin geçmiş, bugün ve gelecekteki mücadelesine değinerek, "Geçmişte yolumuz kolay değildi, bugün de sorunsuz değiliz, yakın ve uzak gelecekte de sorunsuz olmayacağız. Bu hayatın akışı, ancak Kürdistan halkının bilmesi gereken şu ki, KDP gururla parlayan meşalemizi yüksekte tutmaya ve bu yolda devam etmeye söz verdi" dedi.

Konuşmasında genç KDP üyelerine seslenen Neçirvan Barzani, "Partimiz, mücadele ve fedakarlık meşalesini önceki nesilden emanet olarak devraldı. Şimdi bu meşaleyi taşıma ve ileriye götürme sırası partimizin şimdiki neslinde" diye konuştu.   

"KDP'nin sarı rengi, Kürdistan bayrağının güneşidir"

Neçirvan Barzani, KDP amblemindeki sarı rengin Kürdistan bayrağındaki güneşten esinlendiğini belirterek, "Kürdistan bayrağının güneşi ve partimizin amblemindeki güneş, bize ve Kürdistan halkına her zaman parlamamız, gücümüzü ve umudumuzu yenilememiz gerektiğini hatırlatıyor. KDP'nin güneşi her zaman mücadele, halk ve vatan için doğmuştur ve doğmaya devam edecektir" dedi.

Partisini siyasi bir partiden öte bir hareket olarak tanımlayan Neçirvan Barzani, "KDP, Kürdistan halkının tüm bileşenleri için bir aydınlanma meşalesi olmuştur. Geçmişte karanlığı aydınlattık, bugün ise Kürdistan'ın kalkınması, istikrarı, güvenliği ve ilerlemesinin garantisi ve sembolüyüz" ifadelerini kullandı.  

Neçirvan Barzani, partinin kuruluş felsefesine değinerek, "Rahmetli Barzani (Molla Mustafa Barzani) 1946'da KDP'yi kurduğunda, bu sadece kendinden önceki örgütler gibi bir örgüt değil, uzun zamandır hakları, sesi ve kimliği elinden alınmış Kürdistan halkı için yeni bir yaşam yıldızı oldu" diye konuştu.

Kürdistan halkının geçmiş yıllardaki mücadelesinde vurgu yapan Neçirvan Barzani, "Burada Kürdistan halkının direncine teşekkür etmek istiyorum. Maaş kesintilerinden, IŞİD'in Kürdistan'daki yaşamı yok etme tehdidine, askeri ablukadan hava sahasının ve sınırların kapatılmasına kadar zor koşullara rağmen, Kürdistan halkı parlamentoyu, hükümeti, Bölge Başkanlığını, Peşmerge güçlerini ve Kürdistan güvenlik güçlerini destekledi" değerlendirmesinde bulundu.  

"KDP'ye güvenin"

Erbil'de düzenlenen seçim kampanyası etkinliğinde partisine olan güvenin yenilenmesi çağrısında bulunan Neçirvan Barzani, "KDP'ye yeniden güven vermek, Kürdistan'ı mevcut aşamadan daha iyi, daha müreffeh ve tüm Kürdistan halkı için daha rahat bir aşamaya taşımak demektir" dedi.

Partisinin diğer siyasi gruplardan farkını vurgulayan Neçirvan Barzani, "Başkaları KDP'nin seviyesine ulaşmak için mücadele ederken, biz bu rekabet aşamasını geride bıraktık. Amacımız, Kürdistan'ı her açıdan daha gelişmiş bir yönetim aşamasına taşımaktır" ifadelerini kullandı.

"Yıkmaya değil, refah ve inşaya oy verin"

Barzani, yıkım ve son verme sloganlarına atıfta bulunarak, "Kürdistan'ı yıkmak ve bu milletin kazanımlarını ortadan kaldırmak, KDP'nin ve sorumlu siyasi güçlerin siyasi kültüründe yer bulamaz" dedi.

KDP'nin her zaman işbirliği ve ortak çalışmanın öncüsü olduğunu belirten Neçirvan Barzani, "Kürdistan Bölgesi'nin vatandaşlarından ve seçmenlerinden, kazanımları ve Kürdistan Bölgesi'nin varlığını korumak için sorumlu ve sadık bir şekilde oy vermelerini istiyoruz. İmar ve inşanın devamı için KDP listesine oy verin" çağrısında bulundu.

Neçirvan Barzani, "Bu seçimde ve sınavda da KDP gururla başarılı olacak. KDP bir kez daha seçmenlerinin direnci ve umuduyla birleşik bir parlamento ve hükümet kuracak, birleşik bir Peşmerge gücü oluşturacak ve ileriye doğru gideceğiz. Seçmenlerin oyu ve güveniyle eksiklikleri gidereceğiz ve KDP kazanacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Kürdistan’da seçimler

Kürdistan parlamentosu seçimleri 20 Ekim 2024’te yapılacak.