Fransa: Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın seçim tarihini belirlemesi önemli bir adımdır

06-08-2023
Etiketler Fransa Kürdistan Parlamentosu Seçim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Fransa’nın Irak Büyükelçiliği, Başkan Neçirvan Barzani’nin seçim tarihini belirleme kararının önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, seçimlerin uluslararası standartlarda yürütülmesi için tüm tarafların işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Başkan Neçirvan Barzani’nin Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin tarihi hakkındaki kararına bir destek de Fransa’nın Irak Büyükelçili’ğinden geldi.

Elçiliğin Twitter sayfasından yapılan açıklamada, “Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın milletvekili seçimlerinin tarihini belirleme kararı önemli ve temel bir adımdır. Uluslararası standartlarda bir seçim sürecinin yürütülmesi için ilgili tüm mercilerin ve siyasi partilerin işbirliği yapması önemlidir” denildi.

Fransa’nın Erbil Başkonsolos Yardımcısı Rodolphe Richard da sosyal medya üzerinden yapığı açıklamada, “Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı'nın Parlamento seçim tarihini belirleme kararı önemli bir adımdır. Uluslararası standartlara uygun bir seçim süreci için tüm yetkili makamların ve siyasi partilerin birlikte çalışması önemlidir” ifadelerini kullanmıştı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab, 3 Ağustos günü yaptığı açıklamada, Başkan Neçirvan Barzani’nin Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin tarihini 25 Şubat 2024 olarak belirleme kararı aldığını belirtmişti.

Uluslararası toplum , Başkan Neçirvan Barzani'nin seçim tarihini açıklamasını olumlu karşılamış ve tüm tarafları sürecin başarıya ulaşması için çaba sarf etmeye davet etmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli